Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ : Η κυβέρνηση παραμένει ανέτοιμη στο θέμα των προσφύγων και των μεταναστών.

Η εικόνα ίσως περιέχει: τον ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ, κάθεται και εσωτερικός χώρος
Η πανέτοιμη κυβέρνηση στο θέμα των προσφύγων και μεταναστών απέδειξε ότι τα προεκλογικά της
λόγια δεν έχουν αντίκρυσμα στην σημερινή πραγματικότητα και πολύ περισσότερο δεν θα έχουν στο προσεχές μέλλον.
Αφού πρώτα μετέφερε την αρμοδιότητα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το θεώρησε σημαντικό βήμα, τον προηγούμενο μήνα μετέφερε τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου στον Υφυπουργό Άμυνας.
Ενώ στο προεκλογικό της πρόγραμμα έλεγε σε 6 βδομάδες θα αποφασίζεται οριστικά ποιός θα παίρνει άσυλο και ποιός όχι, ψήφισε νόμο που προβλέπει 6 μήνες και αμφισβητούμενο από τις ευρωπαϊκές αρχές.
Μεταφέρει από τα νησιά στην Ηπειρωτική χώρα-και ορθώς- πρόσφυγες και μετανάστες για να ανακουφίσει λίγο τα νησιά του Αιγαίου, ξέροντας ότι έτσι χάνεται η δυνατότητα επιστροφής σε όσους κριθούν ότι δεν δικαιούνται ασύλου, σύμφωνα με την συμφωνία ΔΕ-Τουρκίας.
Δηλώνει ότι δεν θα ξεπεράσουν στις περιφέρειες το 1% του πληθυσμού τους οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, όμως ταυτόχρονα δηλώνει ότι υπάρχουν 68000 αιτήσεις ασύλου στην χώρα και απαιτούνται 2.5 χρόνια για να προσδιοριστεί δικάσιμος για μια αίτηση.
Χωρίς να αναφέρομαι στον αριθμό των προσφύγων και μεταναστών που δεν έχουν δηλωθεί από τις αρχές και ο αριθμός τους είναι άγνωστος, λαμβάνοντας υπόψιν μόνο τον ρυθμό των εισερχομένων τους τελευταίους μήνες, πού είναι περίπου 500 την ημέρα, σε πόσες ημέρες θα υπάρχουν επισήμως στην χώρα μας 110000 πρόσφυγες και μετανάστες, δηλαδή το 1% του πληθυσμού;
Τότε τι θα κάνει η κυβέρνηση;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου