Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

Τσίπρας: Ετοιμάζουν προσλήψεις με συνθήκες γαλέρας στη ΔΕΗ, εκτός ΑΣΕΠ

Ο Αλέξης Τσίπρας με το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ«Είναι άλλο να λες ότι μία μεγάλη επιχείρηση που λειτουργεί με ιδιωτικοικονομικά κριτήρια θα
πρέπει να έχει βαθμούς ευελιξίας και να μπορεί να κάνει προσλήψεις και άλλο να ετοιμάζεται μαζική εισροή νέων εργαζομένων με συνθήκες γαλέρας και εκτός ΑΣΕΠ», δήλωσε ο κ. Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ενώ επεσήμανε στους εκπροσώπους των εργαζομένων πως έχουν μερίδιο ευθύνης για το γεγονός ότι στο επίκεντρο έχει βρεθεί το θέμα της μονιμότητας.

Τσίπρας: Δεν ξέρουμε πόσες προσλήψεις θα γίνουν, με τι διαδικασίες
«Πέρα από το ότι αυτό δεν είναι ορθό, είναι ένα παιχνίδι που θέλει να οδηγήσει στον κοινωνικό αυτοματισμό, “να αυτοί είναι οι βολεμένοι και από την άλλη εμείς στον ιδιωτικό τομέα οι εργαζόμενοι όπως όλος ο ελληνικός λαός”», ανέφερε ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με το ΑΠΕ. «Το κύριο θέμα είναι ότι για πρώτη φορά βρισκόμαστε μπροστά σε μία διαδικασία αθρόων προσλήψεων με μισθούς των 650 ευρώ εκτός ΑΣΕΠ. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται τόσο μαζικά σε μία εταιρεία του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Σε αυτό θα πρέπει να δώσετε προτεραιότητα γιατί δεν μπορείς να κερδίσεις την κοινή γνώμη αν δεν έχεις το ηθικό πλεονέκτημα. Μην το συσχετίζετε με κάποιες επιμέρους προσλήψεις που μπορεί να θέλει να κάνει η επιχείρηση», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Μία μεγάλη εταιρεία μπορεί να κάνει προσλήψεις, αλλά εδώ δεν ξέρουμε πόσες προσλήψεις και με τι διαδικασίες θα γίνουν, σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας. «Είναι η πρώτη φορά μετά την δεκαετία του 1990 οπότε πάλι μία κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε προχωρήσει σε αθρόες προσλήψεις στην ΔΕΗ, όχι βεβαίως με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου τότε, αλλά με ρουσφετολογιικό τρόπο», συμπλήρωσε. Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ανέφεραν ότι εστιάζουν στις αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς που θα επιφέρει ο νέος νόμος για τη ΔΕΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου