Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

ΚΚΕ: Κρεσέντο αστυνομικής βίας και καταστολής στο Κουκάκι με ευθύνη της ΝΔ και του Χρυσοχοΐδη

undefinedΓια "κρεσέντο αστυνομικής βίας και καταστολής" το οποίο, όπως τονίζει, "παραβιάζει ακόμα κι αυτούς
τους αστικούς νόμους", κάνει λόγο το ΚΚΕ σχολιάζοντας τη σημερινή αστυνομική επιχείρηση στο Κουκάκι.

"Είναι προφανές ότι με αυτές τις πρακτικές οι δυνάμεις καταστολής κάνουν επίδειξη βίας, που στόχο έχει τελικά να τρομοκρατήσει το λαό και να εμπεδώσει το αυταρχικό δόγμα “νόμος και τάξη” της κυβέρνησης", σημειώνει ο Περισσός και επιρρίπτει ευθύνες στη Νέα Δημοκρατία και τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τα όσα καταγγέλλει.
Η ανακοίνωση του ΚΚΕ αναφέρει:
"Το σημερινό κρεσέντο αστυνομικής βίας και καταστολής, που παραβιάζει ακόμα κι αυτούς τους αστικούς νόμους, βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση της ΝΔ και το αρμόδιο υπουργείο.
Οι εικόνες με τις συλλήψεις και τις “κουκούλες”, αλλά και οι καταγγελίες για απειλή και άσκηση βίας, σε βάρος κατοίκων της περιοχής, έρχονται να προστεθούν σε άλλα απαράδεκτα κρούσματα, όπως αυτά του “ξεγυμνώματος” συλληφθέντων.
Είναι προφανές ότι με αυτές τις πρακτικές οι δυνάμεις καταστολής κάνουν επίδειξη βίας, που στόχο έχει τελικά να τρομοκρατήσει το λαό και να εμπεδώσει το αυταρχικό δόγμα “νόμος και τάξη” της κυβέρνησης.
Σε αυτά τα κρούσματα πρέπει να υπάρχει απάντηση από το εργατικό κίνημα. Την αντιλαϊκή πολιτική και την κρατική καταστολή, που πάνε χέρι – χέρι, μπορεί να τις αντιμετωπίσει η πάλη του λαού και της νεολαίας"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου