Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

Ο αντιδήμαρχος Δήμου Χαλκηδόνος Μπατζαρακίδης Ιωάννης : Το φράγμα της Έλλης πρέπει άμεσα να συντηρηθεί και να βελτιωθεί για να προλάβουμε το κακό.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, γέφυρα και υπαίθριες δραστηριότητεςΠριν λίγες μέρες επισκέφθηκαμε το φράγμα της Έλλης, στον ποταμό Αξιό, στην περιοχή του δημοτικού
διαμερίσματος Ελεούσας του Δήμου Χαλκηδόνος. Το φράγμα εχει ως σκοπό την διοχέτευση του νερού στον κάμπο της Θεσσαλονίκης, καθώς εμποδίζει την πορεία του νερού προς τον Θερμαϊκό κόλπο, ενώ παράλληλα το διοχετεύει στις διώρυγες και καταλήγει στους αγρούς. Όπως είναι ολοφάνερο απο τις φωτογραφίες, υπάρχει μεγάλη ποσότητα νερού στην ανατολική πλευρά του φράγματος η οποία δεν μπορεί να συγκρατηθεί απο το φράγμα. Ως φυσικό επακόλουθο αυτής της εξέλιξης, είναι να μην έχουμε τα επιθυμιτά κυβικά νερού προς τους αγρούς και σε πολλές περιπτώσεις να μην έχουμε την επιθυμιτη ποσότητα για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των γεωργών της περιοχής μας. Το σημαντικότερο όμως πρόβλημα είναι οτι η ανεξέλεγκτη ροή του νερού στην ανατολική πλευρά του φράγματος δημιουργεί μεγάλες φθορές και πρέπει να διορθωθεί άμεσα για να μην έχουμε αστάθεια στον πυρήνα. Σε αυτή τη περιπτώση θα έχουμε τεράστιες απώλειες παραγόμενων προϊόντων και ειδικά αν προκληθεί ζημιά τους καλοκαιρινούς μήνες όπου οι ανάγκες για νερό αυξάνονται.Το φράγμα της Έλλης πρέπει άμεσα να συντηρηθεί και να βελτιωθεί για να προλάβουμε το κακό. Η Δημοτική αρχή θα συναντηθεί με τους Τ.Ο.Ε.Β και Γ.Ο.Ε.Β και έπειτα θα απευθυνθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες της περιφέρειας για την άμεση επίλυση του προβλήματος.
Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες, νερό και φύση
Η εικόνα ίσως περιέχει: παπούτσια, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος
Μπατζαρακίδης Ιωάννης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου