Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020

Τσίπρας: «Πάγο» σε όσους εντός του ΣΥΡΙΖΑ υποτιμούν τα νέα μέλη και τη διεύρυνση

Αποτέλεσμα εικόνας για Τσίπρας ΣΥΡΙΖΑΠάγο» σε όσους εντός του ΣΥΡΙΖΑ υποτιμούν την αξία της συμμετοχής των νέων μελών και τους αντιμετωπίζουν ως απλούς followers έβαλε ο Αλέξης Τσίπρας από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος ζητώντας να αντιμετωπίζονται ως απολύτως ισότιμα μέλη όσοι εγγράφονται μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας iSYRIZA.

Η παρέμβαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για το συγκεκριμένο θέμα θα μπορούσε να ερμηνευθεί και ως απόσταση -αν όχι αποδοκιμασία- από παλαιότερη δήλωση του γραμματέα του κόμματος, που είχε πει ότι «δεν θέλουμε followers, θέλουμε μέλη τα οποία θα έχουν μία ουσιαστική σχέση με την πολιτική, να συνδιαμορφώνουν τα πράγματα».
«Έχω κάθετη διαφωνία -και θέλω με ευθύτητα να την εκφράσω στην Κεντρική Επιτροπή- με την άποψη ότι όσοι εγγράφονται στην πλατφόρμα και θέλουν να συμμετάσχουν στην κομματική μας ζωή -προφανώς και διά ζώσης, στις συγκεντρώσεις και στη δράση μας σε τοπικό ή κλαδικό επίπεδο-, αλλά δεν έχουν τον χρόνο ή τη διάθεση να παρακολουθούν τις συνεδριάσεις των οργανώσεών μας, δεν πρέπει να είναι ισότιμα μέλη, αλλά απλοί υποστηρικτικές ή ακόμη χειρότερα να τούς θεωρούμε υποτιμητικά followers» είπε, παίρνοντας αποστάσεις από τα εσωκομματικά εμπόδια που υψώνονται προς τα νέα μέλη.

Κατά τα άλλα, προσθήκη δίπλα στο όνομα ΣΥΡΙΖΑ που θα πρεσβεύει και όλους τους προοδευτικούς και δημοκρατικούς πολίτες που έχουν συστρατευθεί στην προσπάθεια της διεύρυνσης εισηγείται ο Αλέξης Τσίπρας προς την Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του.

 Ο Αλέξης Τσίπρας δεν αποκάλυψε την πρότασή του και είπε ότι η απόφαση θα ψηφιστεί από το όργανο και θα επικυρωθεί τελικώς με την πρόταση για το νέο όνομα στην επόμενη Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης (ΚΕΑ) για να εγκριθεί από το Συνέδριο. 

Η επόμενη ΚΕΑ είχε προγραμματιστεί να συνεδριάσει την επόμενη Κυριακή, ωστόσο υπάρχουν σκέψεις για μετάθεσή της λίγες ημέρες έως ότου επιλυθούν κάποια διαδικαστικά ζητήματα. 

Ο Αλέξης Τσίπρας διευκρίνισε σε σχέση με το δημοψήφισμα για την ονομασία πως «αυτό θα είχε νόημα μόνο εάν αποτελούσε ζήτημα μείζονος πολιτικής διαφωνίας».

Σε ό,τι αφορά τα οργανωτικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την συμμετοχή των απλών μελών στις κορυφαίες αποφάσεις μέσω της αξιοποίησης της διαδικτυακής πλατφόρμας και τα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας στα πρότυπα της καμπάνιας του Μπέρνυ Σάντερς στις ΗΠΑ. 

«Είχε όλα τα συμβατικά μέσα εναντίον του. Τί έκανε; Κατάφερε μέσω της αξιοποίησης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να φέρει τον κόσμο κοντά του» είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου