Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

Οι φασίστες χτυπούν ξανά στη Θεσσαλονίκη

Οπως έκαναν και πρόπερσι με την κατάπτυστη επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη, έτσι και τώρα, γνωστοί ακροδεξιοί, όπως ο «Ιερός Λόχος 2012», στοχοποιούν τον δήμαρχο Δέλτα, Γιάννη Ιωαννίδη, επειδή «τόλμησε» να υποδεχτεί την τουρκική αποστολή του Δήμου Ακντενίζ στο πλαίσιο προγράμματος για περιβαλλοντικά και κοινωνικά θέματα.
Η σκιά της επίθεσης ακροδεξιών στον Γιάννη Μπουτάρη πλανάται τα τελευταία δύο εικοσιτετράωρα πάνω από τον Δήμο Δέλτα.

Ακροδεξιοί από τη Θεσσαλονίκη αλλά και από ολόκληρη την Ελλάδα επιτίθενται εναντίον του δημάρχου Γιάννη Ιωαννίδη μέσα από τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης αλλά και με τρικάκια έξω από το δημαρχείο, διότι υποδέχθηκε προχθές αντιπροσωπεία τουρκικού δήμου στο πλαίσιο ολοκλήρωσης προγράμματος για περιβαλλοντικά και κοινωνικά θέματα.

Το θέμα είναι ταυτόχρονα και απόδειξη συμπτώσεων που δημιουργεί η ζωή: το πρόγραμμα αυτό το είχε αποφασίσει και ξεκινήσει η προηγούμενη διοίκηση του δήμου (21 Οκτωβρίου 2018) με δήμαρχο τον Ευθύμιο Φωτόπουλο ο οποίος, αφού έχασε στις πρόσφατες εκλογές, σήμερα βρίσκεται στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, διότι ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας τον έχει επιλέξει για τη θέση του γενικού γραμματέα.


Η επίσκεψη που δέχτηκε ο κ. Ιωαννίδης από την τουρκική αποστολή του Δήμου Ακντενίζ ήταν μάλιστα η ανταπόδοση της επίσκεψης από αντιπροσωπεία της προηγούμενης διοίκησης του δήμου στον αντίστοιχο τουρκικό. Οι Τούρκοι ήρθαν με πολυμελή αντιπροσωπεία και με επικεφαλής τον δήμαρχο Muhammet Mustafa Gültak.

Την επίσκεψη θεώρησαν πρόκληση ακροδεξιές ομάδες, με τη γνωστότερη από αυτές που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη, τον «Ιερό Λόχο 2012 Εφεδροι Ειδικών Δυνάμεων», να ρίχνει τρικάκια έξω από το δημαρχείο με το σύνθημα «στον Εβρο οι Ελληνες υπερασπίζονται την πατρίδα από τους Τούρκους και στη Σίνδο οι ξεφτίλες του Δήμου Δέλτα χαριεντίζονται με τους Τούρκους». Σε ανάρτηση πάντως στο μπλογκ τους προειδοποιούν πως «Απόψε το βράδυ ήρθαμε ειρηνικά, με φυλλάδια, να δείξουμε ότι παρακολουθούμε κάθε κίνηση, ειδικά τις κρίσιμες αυτές ώρες» και καλούν τον δήμαρχο σε δημόσια συγγνώμη.

«Μερικοί επιλέγουν είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα να βρίσκονται εκτός θέματος σε μια πολλαπλά κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα και μάλιστα σε πολλά πεδία», λέει με δήλωσή του στην «Εφ.Συν.» ο κ. Ιωαννίδης, σημειώνοντας πως «συμπαραστεκόμαστε όλοι σε αυτούς που υπερασπίζονται τη χώρα και τα ευρωπαϊκά σύνορα στην οριογραμμή της πατρίδας μας», ωστόσο «κάποιοι επέλεξαν μέσα σε αυτό το ιδιαίτερα ασταθές σκηνικό να εντάξουν και την επίσκεψη μιας αντιπροσωπείας του Δήμου Ακντενίζ, που αποτελούσε συμβατική και θεσμική μας υποχρέωση.

Δηλαδή τη στιγμή που η χώρα χρειάζεται ομοψυχία για να αντιμετωπίσει πολλαπλά μέτωπα, μερικοί επιχείρησαν, στον χώρο κυρίως των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, να δημιουργήσουν και να επενδύσουν σε αναχρονιστικές αντιθέσεις σε λάθος χρόνο, για λάθος θέμα και με λάθος στόχο».

Σε μια προφανή προσπάθεια να ρίξει τους τόνους για το θέμα ο κ. Ιωαννίδης αναφέρει μάλιστα πως «κατανοώ τις ευαισθησίες πολλών πολιτών, αλλά πίσω από αυτούς που με ειλικρίνεια εξέφρασαν μια αυθόρμητη και αυθεντική διαφορετική προσέγγιση, έστω και με οξύ και πληθωρικό τρόπο και χαρακτηρισμούς, έτρεξαν να κρυφτούν πολλοί που θέλουν να αναβιώσουν και να επαναφέρουν στην ημερήσια διάταξη ακραίους κύκλους και συμπεριφορές».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου