Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Άμεση στήριξη των ευάλωτων ομάδων - Δωρεάν ρεύμα, νερό και τηλέφωνο

Την αύξηση κατά 50% των κονδυλίων για την πρόνοια προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, καταθέτοντας παράλληλα 5 συγκεκριμένες προτάσεις για την άμεση διάθεσή τους, ώστε να υπάρξει ανακούφιση για τα πιο ευάλωτα τμήματα της κοινωνίας. 

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η αναπληρωτής υπεύθυνη του τομέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «οι πιο ευάλωτοι συμπολίτες μας , δηλαδή τα άτομα με αναπηρία, οι άστεγοι, οι ηλικιωμένοι, οι διαβιούντες σε ιδρύματα και καταυλισμούς είναι που χρειάζονται κατεπείγουσα ενίσχυση γιατί είναι οι αδύναμοι κρίκοι της κοινωνικής αλυσίδας και, αν αυτοί σπάσουν, καταρρέουν όλα τα μέτρα». 

Η Θεανώ Φωτίου, εξειδικεύει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σημαντική αύξηση των δαπανώ για την κοινωνική πρόνοια επισημαίνοντας πως πρακτικά ένα αναθεωρημένος προϋπολογισμός των προγραμμάτων σημαίνει τα εξής: 

Δωρεάν ρεύμα, νερό και τηλέφωνο σε όλες τις ευάλωτες ομάδες για όσο κρατάει η κρίση Αύξηση κατά 50% στα προνοιακά αναπηρικά επιδόματα, στο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ και στο επίδομα για ανασφάλιστους υπερήλικες και λήψη μέτρων για την ομαλή συνέχιση των επιδομάτων που χορηγεί ο ΟΠΕΚΑ 1000 άμεσες προσλήψεις επικουρικού προσωπικού σε όλα τα δημόσια προνοιακά ιδρύματα (παιδιών, χρονίως πασχόντων, ΑμεΑ) και 500 μόνιμες θέσεις προσωπικού στα ιδρύματα αυτά Διάθεση τώρα των σχολικών γευμάτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, προνοιακά κοινωφελή ιδρύματα και μεγάλους υγειονομικούς οργανισμούς Μέτρα ψυχολογικής υποστήριξης και ενημέρωσης των ηλικιωμένων και των οικογενειών με όλα τα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας (τηλέφωνο, διαδίκτυο). 

 Η Θεανώ Φωτίου τονίζει παράλληλα ότι μια τέτοια πολιτικά δεν συνιστά μόνο πρόνοια αλλά και ενίσχυση της ανάπτυξης. Χαρακτηριστικά επισημαίνει ότι «η κατεπείγουσα αύξηση των δαπανών για την πρόνοια κατά 50% δεν είναι μόνον απαραίτητη για να βγούμε όλοι όρθιοι από την κρίση με αλληλεγγύη και ανθρωπιά, αλλά συμβάλλει και στην οικονομία και την ανάπτυξη, όπως απέδειξε πρόσφατα η πτώση της αγοράς λόγω μη καταβολής 600 εκ. από το κοινωνικό μέρισμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσα σε 4,5 δύσκολα χρόνια άλλαξε το μοντέλο της πρόνοιας και υπερ-τριπλασίασε τις δαπάνες. Ήρθε η ώρα για μια νέα σημαντική ενίσχυσή τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου