Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

Πασχάλης Τόσιος : «Θα πρέπει ο καθένας μας να συμπεριφέρεται οιονεί με αίσθημα ευθύνης κυρίως απέναντι στις ευπαθείς ομάδες σαν να επρόκειτο να είμαστε φορείς της νόσου»

Την επιτακτική ανάγκη της ατομικής ευθύνης που θα αντικαταστήσει τις κρίσιμες αυτές ώρες, την ανεπάρκεια των θεσμών των αρμόδιων φορέων, υπογράμμιζε σε τηλεφωνική του παρέμβαση ο Πασχάλης Τόσιος σε παρέμβαση του του στον τηλεμαραθώνιο του ΕΝΑ CHANNEL χθες το βράδυ (20/32020).
«θα πρέπει ο καθένας μας να συμπεριφέρεται οιονεί με αίσθημα ευθύνης κυρίως απέναντι στις ευπαθείς ομάδες σαν να επρόκειτο να είμαστε φορείς της νόσου» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Τόσιος, προκαλώντας την αντίδραση του δημοσιογράφου Σ.Λάτσα με μια σειρά ερωτήσεων.

«Μετά την κρίση ο κόσμος θα είναι διαφορετικός. Σήμερα επιβεβαιώνεται δυστυχώς με τον πλέον τραγικό τρόπο πόσο αναγκαίες είναι οι ανθρωποκεντρικές πολιτικές και η δόμηση ενός συγκροτημένου Κράτους Πρόνοιας που προάγει και προασπίζεται η Σοσιαλοδημοκρατία.¨ Όλα εκείνα που περιφρονούσαν χρόνια οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές σήμερα εξαναγκάζονται σε τραγικές στιγμές να τιε ς υπηρετήσουν» είπε μας .

Το κενό της ανεπάρκειας αναπλήρωσαν με απίστευτη αυτοθυσία οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και τις δομές υγείας. συμπλήρωσε ο Πασχάλης Τόσιος.»

Με αυταπάρνηση και αυτοθυσία ο ευαισθητοποιημένος πολίτης με πατριωτισμό ανθίσταται στις αντιξοότητες και καλύπτει μια σειρά των παραλείψεων του κράτους. 


Την ώρα που ορθώς μας καλεί η κυβέρνηση «να μείνουμε σπίτι» κάποιοι σηκώνουν το βάρος των όποιων επιλογών σωστών και μη.Το ΚΙΝΗΜΑ βάζει πλάτη στη διαμόρφωση κλίματος συναίνεσης και ομονοεί στα αναγκαία μέτρα χωρίς ίχνος κομματικής προκατάληψης,

Η οδυνηρή εμπειρία πολιτικής ανευθυνότητας του 2010 έγινε μάθημα σε όλους και κυρίως σε όσους προέταξαν την προσωπική τους καριερασε βάρος του κοινού καλού.

«Έχουμε υποχρέωση να προστατεύσουμε αυτούς τους ανθρώπους που εργάζονται για να εξασφαλίσουν τα αγαθά και τις πρώτες ανάγκες. Επ ουδενί δεν πρέπει να πληρώσουν το μάρμαρο οι εργαζόμενοι (σε νοσοκομεία, σούπερ μάρκετ, ιδιωτικές-δημόσιες επιχειρήσεις) των εξαντλητικών μέτρων και των πολιτικών αντιμετώπισης του ανθρώπινου πανικού» συμπλήρωσε ο Πασχάλης Τόσιος, κλείνοντας τη παρέμβαση του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου