Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Μάρκος Μπόλαρης : Υποστηρικτικά Μέτρα που εδράζονται σε Αρχές και υλοποιούν ένα ευρύτερο Οικονομικό κι Αναπτυξιακό Σχεδιασμό

Ανοιχτή μιά κρίσιμη συζήτηση
γιά τις πρακτικές της στήριξης των ομάδων του πληθυσμού που πλήττονται οικονομικά από την πανδημία !
Ανακοινώθηκε η στήριξη με επιδόματα , η διευθέτηση καταβολής δώρου, η ανάληψη καταβολή ειαφορών, η επιλογή επαγγελμάτων, οι ευέλικτες μορφές αντιμετώπισης των εργασιακών, οι μειώσεις μισθού άχρι καιρού . Και συνεχίζουμε με αιτήματα, βάσιμα κι αβάσιμα, πιέσεις συμφερόντων ...
Δύο μόνον σκέψεις :
■ Οι Πολιτικές που ασκούνται εν μέσω πανδημίας, σε μιά πρωτόγνωρη κατάσταση που απειλεί ανθρώπινες ζωές, κοινωνική συνοχή και την οικονομία της Χώρας, ασκούνται με Δημόσιο Χρήμα !
Το δημόσιο χρήμα είναι ο ιδρώτας και το αίμα του Ελληνικού Λαού !
Άρα, οι ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ αυτές επιβάλλεται να ασκούνται από την Κυβέρνηση ΜΕ ΑΡΧΕΣ !
Με τις αρχές της Δικαιοσύνης, της Αξιοκρατίας, της Αξιοπρέπειας, της Διαφάνειας, του Σεβασμού των Πολιτών, του σεβασμού του Δημοσίου Χρήματος , της διατήρησης της Κοινωνικής Συνοχής
Ετσι ώστε οι Πολίτες να αντιλαμβάνονται
την βάσιμη και δίκαιη αιτία υιοθέτησης του κάθε μέτρου και συναινώντας να τα στηρίζουν !
Είναι σαφές ότι η απόπειρα υιοθέτησης μέτρων ή αποκλεισμού ομάδων από αυτά, με λογική που ενδεχόμενα υπακούει κι εξυπηρετεί κομματικές ή άλλες ιδιοτέλειες θα λειτουργήσει αποσαθρωτικά !
Πρώτα γιά όσους τα εισηγηθούν !
Ως χιονοστιβάδα.
■ Ακριβώς λόγω των ανωτέρω προυποθέσεων, τα Μέτρα Στήριξης που λαμβάνονται από την Κυβέρνηση και όσα θα ληφθούν στην συνέχεια, επιβάλλεται να παίρνουν υπ όψιν τους την προοπτική και την ανάπτυξη της Οικονομίας της Χώρας !
Η παγκόσμια οικονομία συνολικά έχει μπεί σε περίοδο κλυδωνισμού με προεκτάσεις μη διαφαινόμενες με ευκρίνεια ακόμη .
Άρα τα Μέτρα Στήριξης εκτός από τις Αρχές από τις οποίες πρέπει να χαρακτηρίζεται η υιοθέτησή τους, καθοριστικό είναι να αποτελούν ψηφίδες, τμήματα ενός ΕΥΡΥΤΕΡΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ κι ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ.
Ενός Σχεδιασμού που δρά σήμερα αμυντικά γιά την στήριξη των πληττομένων ομάδων της Πανδημίας , έχοντας στραμμένη με τη ματιά και την έγνοια στην προοπτική των επομένων μηνών !
Από τους μήνες της πανδημίας δεν πρέπει να βγούμε με διαλυμένη την παραγωγική μας ικανότητα !
Κι αυτό ως προοπτική πρέπει να το εξασφαλίζουμε από σήμερα τόσο γιά τις επιχειρήσεις μας όσο γιά τους εργαζομένους μας !
Χωρίς ιδεοληψίες, αλλά δείχοντας συνεχή έγνοια και προτάσσονταε σχέδιο ρεαλιστικό !
Με χειροπιαστές Πολιτικές
γιά την πραγματική Οικονομία,
γιά τον Λαό και την Πατρίδα
Ώστε από την νέα αυτή δυσχέρεια να βγεί ενωμένη κι αισιόδοξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου