Δευτέρα 11 Μαΐου 2020

Πασχάλης Τόσιος: "Μήνυμα προς γνωστούς δεξιόστροφους και καρεκλοκένταυρους αποδέκτες"



Μπορεί η περίοδος της πανδημίας να απασχολεί κυρίως την επικαιρότητα και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ωστόσο, δεν παύει να έχει αρκετά πολιτικά φλερτ, ακόμη και αν δεν τα πιάνουν τα ραντάρ.

Ορισμένοι πρώην και νυν του του ΚΙΝΑΛ αναζητούν τη θέση τους στο πολιτικό σκηνικό της επόμενης μέρας, κάτι που όσο περνάει ο καιρός θα γίνεται πιο έντονο.Κάποιοι εξ' αυτων μάλιστα έσπευσαν και την προηγούμενη φορά να πιάσουν θέση δεξιού ψάλτη, έναντι κυβερνητικού πόστου,αδρά αμοιβόμενου.Είναι κάποια στελέχη του ΚΙΝΑΛ που βλέπουν με συμπάθεια τη γαλάζια παράταξη και την ηγεσία και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως αναφέρει η στήλη Θεωρείο της Καθημερινής ένα απ’αυτά τα πρόσωπα είναι και ο Γιάννης Μανιάτης, που δεν εξελέγη στις τελευταίες εκλογές στην Αργολίδα και υπήρξε Υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά, ενώ είχε διεκδικήσει και την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής.

Την ίδια ώρα ο πρώην υπουργός, Δημήτρης Ρέππας τοποθετούμενος με επιχειρήματα δημόσια μετά από πολύ καιρό, μεταξύ άλλων στη συνέντευξή του αναδεικνύει τη λανθασμένη στρατηγική του ΚΙΝ. ΑΛΛΑΓΗΣ κατά την προεκλογική περίοδο που έδωσε την εντύπωση ότι μπορεί να συνεργαστεί με τη ΝΔ a priori.


Απέτρεψε έτσι το σοβαρό ενδεχόμενο αλλαγής του συσχετισμού δυνάμεων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ. Διαχρονική Θέση
Ανοικτό διάλογο με το ΣΥΡΙΖΑ ο Δ.Ρέππας είχε προτείνει από τον Σεπτέμβριο του 2013, μιλώντας στην επετηρίδα για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ, διερωτώμενος: 

"Πώς γίνεται να είμαστε κυβερνητικός εταίρος της ΝΔ ως Κεντροαριστερά αλλά να μην έχουμε διαύλους επικοινωνίας προς την άλλη πλευρά. Προβλέπω ότι ο διάλογος αυτός είναι αναπόφευκτος, αργά ή γρήγορα. 

Το υφιστάμενο χάσμα οφείλεται στην επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να σκιάσει και να ενοχοποιήσει το ΠΑΣΟΚ και να αναβιώσει το 1989 ώστε σε σύμπραξη με τη ΝΔ να επιτύχουν τον κοινό στόχο, τη συρρίκνωση του ΠΑΣΟΚ".


Τα εξαπτέρυγα


Στον έμπειρο πολιτικό βγήκαν ν' απαντήσουν τα εξαπτέρυγα της σημερινής ηγεσίας (Καρανικόλας κ.α.) με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς κατά του πρώην υπουργού που χαίρει της γενικότερης εκτίμησης όλων των τάσεων του ΠΑΣΟΚ.
Το στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής, Πασχάλης Τόσιος,σε ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έγραψε σχετικά:

Μήνυμα προς γνωστούς δεξιόστροφους και καρεκλοκένταυρους αποδέκτες


"Αναφορικά με την συνέντευξη του πολιτικά και ιδεολογικά συνεπή, ως προς τις αρχές και τις αξίες της προοδευτικής παράταξης , Δημήτρη Ρέππα :

Ας σταματήσουν επιτέλους, όλα τα δεξιόστροφα παπαγαλάκια - που δυστυχώς υπάρχουν μέσα στο Κίνημα Αλλαγής - να κάνουν την ευκαιριακή ανάγνωση που τους βολεύει, ως υπερασπιστές της "Δεξιάς στροφής". Είναι οι κύριοι υπεύθυνοι που φτάσαμε ως εδώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου