Σάββατο 9 Μαΐου 2020

Το «προεδρικό μπλοκ» του ΣΥΡΙΖΑ και η «Προοδευτική Συμμαχία» συνεδρίασαν μέσω του κορονοϊού



Η επιστροφή στην -σχετική έστω- κανονικότητα, ενεργοποίησε και τις εσωκομματικές διεργασίες στην Κουμουνδούρου.Όπως αποκαλύπτουν τα «Παιχνίδια Εξουσίας», την περασμένη Κυριακή πάνω από 250 στελέχη από όλη τη χώρα, μέσω τηλεδιάσκεψης, συζήτησαν την πολιτική κατάσταση, αλλά και τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της ¨Κίνησης Μελών» (Νίκος Σκορίνης, Αντώνης Κοτσακάς κα) και της παλαιάς «Πλατφόρμας» (Γιάννης Μπαλάφας, Κώστας Ζαχαριάδης κλπ), με πρόσκληση που έγινε και στα στελέχη της Ποοδευτικής Συμμαχίας («Γέφυρα», ΔΗΜΑΡ, ΕΚΙΑ κλπ).

Μεταξύ όσων συμμετείχαν, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ήταν ο Νίκος Παππάς, η Γραμματέας της ΚΟ Όλγα Γεροβασίλη, , ο Χρήστος Σπίρτζης, ο Πάνος Ρήγας, ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο Γιάννης Μπαλάφας, αρκετοί βουλευτές, όπως ο Γιάννης Μουζάλας που έκανε μια σημαντική παρέμβαση,καθώς και κομματικά στελέχη από την Κουμουνδούρου. Από τους «συμμάχους», ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο Νίκος Μπίστης, ο Παναγιώτης Παναγιώτου, ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, ο Χρήστος Μαυροκεφαλίδης, ο Χάρης Τσιώκας.


Στην τηλεδιάσκεψη των «φανατικών του μετασχηματισμού», όπως φέρεται να τη χαρακτήρισε κάποιος από τους συμμετέχοντες, συζητήθηκε κυρίως η ανάγκη ενός «ανοιχτού κόμματος», ενώ έγιναν εκτιμήσεις και για την αντιπολιτευτική στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ, όπου κοινή ήταν η διαπίστωση πως θα πρέπει να προταχθούν τα ζητήματα της οικονομίας και της κοινωνίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της στήλης, κάποια στελέχη πρότειναν εάν υπάρξει δεύτερος γύρος της πανδημίας το φθινόπωρο, το Συνέδριο του κόμματος να πραγματοποιηθεί ψηφιακά, ωστόσο η συζήτηση επί αυτού δεν επεκτάθηκε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου