Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

Τέλη Σεπτεμβρίου προγραμματίζεται να διεξαχθεί αναβληθείσα Συνδιάσκεψη του ΚΙΝΑΛ

Την πολιτική δουλειά για την για τη Σοσιαλδημοκρατία ξεκινούν στη Χαριλάου Τρικούπη που, καλώς εχόντων των πραγμάτων, προγραμματίζεται να διεξαχθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου Θα λάβει χαρακτήρα κατάθεσης μιας συνολικής πρότασης για τη χώρα και τους πολίτες υπό τα νέα δεδομένα που δημιουργούν οι επιπτώσεις της πανδημίας.


Τα προβλήματα της πραγματικής οικονομίας, που έχει εισέλθει και πάλι σε περίοδο κρίσης λόγω κορονοϊού, ο τουρισμός, ο οποίος αποτελεί τη λεγόμενη «βαριά βιομηχανία» της χώρας, τα εργασιακά και τα ελληνοτουρκικά ζητήματα αποτελούν σε γενικές γραμμές τις προτεραιότητες για το Κίνημα Αλλαγής, όπως προσδιορίστηκαν στις πρόσφατες τηλεσυνεδριάσεις των κομματικών και κοινοβουλευτικών οργάνων.

Παράλληλα, όπως έγραψε η «Εφ.Συν.», στη Χαριλάου Τρικούπη ξεκινούν την πολιτική δουλειά για την αναβληθείσα Συνδιάσκεψη για τη Σοσιαλδημοκρατία. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα διεξαχθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου και θα λάβει χαρακτήρα κατάθεσης εκ μέρους του ΚΙΝ.ΑΛΛ. μιας συνολικής πρότασης για τη χώρα και τους πολίτες, υπό τα νέα δεδομένα που δημιουργούν οι επιπτώσεις της πανδημίας, μιας νέας «Κοινωνικής Συμφωνίας», όπως σημειώνουν με νόημα κορυφαίες πηγές του κεντροαριστερού φορέα.

Στο πλαίσιο αυτό, την Πέμπτη 4 Ιουνίου στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη θεματική διαδικτυακή εκδήλωση για την πράσινη ανάπτυξη, την ενέργεια και το περιβάλλον, με ομιλήτρια τη Φώφη Γεννηματά, βουλευτές, ευρωβουλευτές και ειδικούς στην εν λόγω ατζέντα.


Σύμφωνα με όσα αναφέρουν από το ΚΙΝ.ΑΛΛ., με τη δράση αυτή δίνεται η εκκίνηση μιας σειράς ανοιχτών συζητήσεων στην πορεία προς την πολιτική και ιδεολογική συνδιάσκεψη και, όπως διευκρινίζουν, «ξεκινούμε με την εκδήλωση για το περιβάλλον, πιστοί στη δέσμευση ότι το σχέδιο ανασυγκρότησης για τη μετά την πανδημία εποχή θα βασίζεται στην Πράσινη Συμφωνία».

Απώτερος σκοπός του κόμματος της ελάσσονος αντιπολίτευσης είναι μέχρι τις αρχές του φθινοπώρου να ανοίξει όλη η ατζέντα της δημόσιας συζήτησης, ώστε να φιλοξενηθούν απόψεις, ιδέες και προτάσεις που θα συμβάλουν σε ένα προοδευτικό σχέδιο ανασυγκρότησης της Ελλάδας στη μετά Covid-19 περίοδο, ενώ οι συζητήσεις θα διεξάγονται μέχρι τα μέσα Ιουλίου κάθε Τετάρτη και θα επιστρέψουν τον Σεπτέμβριο, στην τελική πορεία για την πανελλαδική Συνδιάσκεψη.

«Μέσα από το διαδικτυακό αυτό κάλεσμα διαλόγου, το Κίνημα Αλλαγής απευθύνεται σε κάθε δημοκρατικό πολίτη και φιλοδοξεί να επικαιροποιήσει τις θέσεις του, να ενισχύσει το προγραμματικό του “οπλοστάσιο” και να δώσει ιδεολογικό και πολιτικό περιεχόμενο στη νέα Αλλαγή, το νέο προοδευτικό κοινωνικό συμβόλαιο που έχει ανάγκη η χώρα», καταλήγουν τα αρμόδια στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη.
Υπερταμείο

Την ίδια ώρα, σε μια κίνηση ουσίας αλλά και υψηλού πολιτικού συμβολισμού, σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής, με πρώτη υπογράφουσα τη Φώφη Γεννηματά, κατέθεσε ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών, ζητώντας να επιστραφούν άμεσα τα 10.119 ακίνητα ανά την επικράτεια που είχε δεσμεύσει με τις αποφάσεις της η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. στο Υπερταμείο.

Με τον τρόπο αυτό, σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, δίνεται άλλη μια αρνητική απάντηση στα σενάρια περί συμπόρευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ, για τον οποίο η κ. Γεννηματά μόλις προχθές επανέλαβε («Πρώτο Θέμα») ότι «δεν αλλάζει» και «εγκλωβισμένος στις αντιφάσεις του, πορεύεται χωρίς πυξίδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου