Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020

Με «γαλάζιες» ψήφους πέρασε το νομοσχέδιο για την Παιδεία

Με τις «γαλάζιες» ψήφους πέρασε το νομοσχέδιο για την ΠαιδείαΜε τις «γαλάζιες» ψήφους πέρασε το νομοσχέδιο για την Παιδεία. Σφοδρή πολιτική σύγκρουση έφερε το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, που ψηφίστηκε στη Βουλή μετά από διήμερη συζήτηση.Σφοδρή πολιτική σύγκρουση έφερε το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, που ψηφίστηκε στη Βουλή μετά από διήμερη συζήτηση. Επί της αρχής ναι είπαν 158 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Χθες υπήρξε μπρα ντε φερ στην Ολομέλεια του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. Μάλιστα… ανανέωσαν το κοινοβουλευτικό ραντεβού τους γι’ αύριο για την οικονομία.

Αναφερόμενος στα θέματα του νομοσχεδίου γαι την εκπαίδευση ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη χθεσινή του τοποθέτηση στη Βουλή, χαρακτήρισε όρο εθνικής επιβίωσης την επένδυση στην παιδεία και αναφέρθηκε στο άρθρο της επαναφοράς της διαγωγής κοσμίας στους μαθητές.

«Ακούω πρόθυμα τον αντίθετο προβληματισμό» είπε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην επαναφορά της διαγωγής των μαθητών με το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και αναρωτήθηκε «γιατί το σχολείο να αυτοπεριορίζεται στην μετάδοση μόνο γνώσεων και όχι ήθους; γιατί να μην επιδίδεται στην εκμάθηση δικαιωμάτων και υποχρεώσεων; Γιατί οι εκπαιδευτικοί να αδρανούν σε φαινόμενα όπως η ενδοσχολική βία; Πρέπει να υπάρχει ένας μηχανισμός αξιολόγησης της συμπεριφοράς των παιδιών στο σχολείο;».


Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για συντηρητική και αντιπαιδαγωγική στροφή και άσκησε κριτική στην κυβέρνηση ότι νομοθετεί με βάση τα συμφέροντα των ιδιοκτητών των φροντιστηρίων, γυρνώντας την εκπαίδευση στη δεκαετία του 1950.

«Προσπαθείτε επιμελώς να καλλιεργήσετε μια επίπλαστη εικόνα εκσυγχρονισμού. Ότι δήθεν επιχειρείτε πέρα και έξω από την ιδεολογική σας οπτική να προχωρήσετε σε αλλαγές που ορίζονται από όσα σας υποδεικνύουν οι ειδικοί, οι τεχνοκράτες και η διεθνής εμπειρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου