Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

Μητσοτάκης: Τα αναδρομικά εφάπαξ σε όλους τους συνταξιούχους το 2020

Μητσοτάκης στην Βουλή: Εφάπαξ σε όλους τους συνταξιούχους τα ...Τα αναδρομικά θα πληρωθούν σε όλους τους συνταξιούχους εφάπαξ μέσα στο 2020 όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.Στην ανακοίνωση ότι η κυβέρνηση θα πληρώσει αναδρομικά τα εφάπαξ σε όλους τους συνταξιούχους μέσα στο 2020 έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Βουλή.«Η κυβέρνηση θα καταβάλει εφαπαξ, πλήρως και σε όλους τους σνυταξιούχους μέσα στο 2020 τα αναδρομικά», είπε.

Η ομιλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών «Φορολογικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας της ελληνικής οικονομίας».


Η συγκεκριμένη δαπάνη αγγίζει τα όρια των δημοσιονομικών δυνατοτήτων του τόπου, τόνισε, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια.


Μιλάμε για ένα ποσό 1,4 δισ. ευρώ, τόνισε ο πρωθυπουργός, γεγονός που προκαλεί εντυπώσεις, καθώς το συνολικό ποσό φαίνεται να είναι στα 3,9 δισ. ευρώ.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο πλέγμα μέτρων στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη διαφορετική εικόνα που επικρατεί σήμερα στη Βουλή, καθώς όλοι φορούν μάσκα.


Ο πρωθυπουργός συνεχάρη το προεδρείο για την απόφαση:

«Η απόφασή σας να επιβάλλετε τη χρήση μάσκας και εντός κοινοβουλίου είναι ιατρικώς σωστή και συμβολικά επιβεβλημένη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας από το βήμα της Βουλής και απευθυνόμενος στον πρόεδρο του Σώματος.

«Βρισκόμαστε στη φάση διαχείρισης αυτού που κάποιοι αποκαλούν β' κύμα πανδημίας στην Ευρώπη, εδώ δεν έχει κάνει την εμφάνισή του. Απαραίτητο είναι να τηρούμε τις συμβουλές των γιατρών και να φορούμε τη μάσκα όπου είναι υποχρεωτική. Εμείς έχουμε την υποχρέωση εδώ στο κοινοβούλιο πρώτοι να δίνουμε το καλό παράδειγμα», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου