Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

Με την πλάτη στον τοίχο ο Στέλιος Πέτσας μετά και την επιστροφή των χρημάτων από την alter ego

Με την πλάτη στον τοίχο ο Στέλιος Πέτσας μετά και την επιστροφή ...Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο τι θα γίνει στον ανασχηματισμό, ενώ τυχόν μηνύσεις και αγωγές μέσων ενημέρωσης κατά του κυβερνητικού εκπροσώπου από μέσα που θεωρούνται «ριγμένα» περιπλέκουν την κατάσταση.Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται πλέον ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μετά και την επιστροφή των χρημάτων από την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι» από την alter ego, μετά από μια σημαντική και με πολλά μηνύματα κίνηση του Βαγγέλη Μαρινάκη.

«Επειδή δεν συντασσόμεθα με τη μέθοδο, τα μέτρα και τα σταθμά διανομής των διαφημιστικών κονδυλίων της καμπάνιας «Μένουμε Σπίτι» και επιπροσθέτως επειδή θέλουμε να δηλώσουμε με ευθύ και καθαρό τρόπο την ανεξαρτησία μας από κρατικούς πόρους και αμφισβητούμενες διαδικασίες και διανομές, επιστρέψαμε από το μεσημέρι της 8ης Ιουλίου τα ποσά που προέκυψαν για τον όμιλό μας από τις σχετικές κρατικές διαφημίσεις», αναφέρεται με νόημα στη σχετική ανακοίνωση, ανακοίνωση που δεν αξιολογήθηκε ως είδηση από τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης και, κυρίως, εκείνα που πήραν τα πολλά λεφτά από τη «λίστα» του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Το ενδιαφέρον, πλέον, επικεντρώνεται στο τι θα γίνει στον ανασχηματισμό. «Γαλάζια στελέχη» δηλώνουν πως δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να έβαζαν τα λεφτά τους στο ενδεχόμενο παραμονής του Στέλιου Πέτσα στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, όμως αρνούνται να «στοιχηματίσουν» αν θα υπάρξει ή όχι μετακίνησή του σε άλλο υπουργείο ή υφυπουργείο.




Από τη στιγμή, όμως, που το Μαξίμου, όπως προκύπτει και από τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στον «Σκάι», δεν παραδέχεται την ύπαρξη σκανδάλου, τα ίδια στελέχη εκτιμούν πως με τον ανασχηματισμό το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι η μετακίνηση του Στέλιου Πέτσα σε άλλη κυβερνητική θέση.


Η εξίσωση, πάντως, περιπλέκεται από το ενδεχόμενο μέσα ενημέρωσης που θεωρούν ότι αδικήθηκαν από τη λίστα Πέτσα, να προχωρήσουν σε μηνύσεις και αγωγές, τόσο κατά της εταιρείας που ανέλαβε τη μοιρασιά των χρημάτων, όσο και κατά του κυβερνητικού εκπροσώπου, αλλά και άλλων υπουργών που είχαν την ευθύνη για τη λίστα, όπως πχ ο υπουργός Οικονομικών. Με αποτέλεσμα κάποιοι να αρχίσουν ήδη να αναρωτιούνται μήπως και η λίστα Πέτσα θα έπρεπε να επανεξεταστεί, ακόμα και αν χρειαστεί κάποια μέσα να επιστρέψουν μέρος των χρημάτων που έχουν λάβει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου