Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Ακραία καταστολή από δυνάμεις της αστυνομίας - Να αποπέμψει ο Μητσοτάκης τον Χρυσοχοΐδη

ΣΥΡΙΖΑ: Ακραία καταστολή από δυνάμεις της αστυνομίας - Να αποπέμψει ο Μητσοτάκης τον Χρυσοχοΐδη«Προβοκατόρικη επιχείρηση» με στόχο τη διάλυση της «μαζικής συγκέντρωσης» ενάντια στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ.«Πρόβα των σχεδίων της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση των κοινωνικών αντιστάσεων το προσεχές διάστημα» αποτέλεσε η «ακραία καταστολή που εξαπέλυσαν οι δυνάμεις της αστυνομίας απέναντι σε ειρηνικούς διαδηλωτές» το βράδυ της Πέμπτης (9/7), σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο για «αθλιότητες» με «μοναδικό στόχο να διαλύσουν τη μαζική συγκέντρωση που ήταν σε εξέλιξη».

Περαιτέρω, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως «οργανωτής αυτής της προβοκατόρικης επιχείρησης είναι ο ίδιος ο Μ. Χρυσοχοΐδης» και κάλεσε τον πρωθυπουργό «να αποπέμψει τώρα τον υπουργό του».

«Σε διαφορετική περίπτωση, φέρει ο ίδιος ακέραια την ευθύνη για την αντιδημοκρατική εκτροπή που εκτυλίχτηκε στο κέντρο της Αθήνας», καταλήγει η Κουμουνδούρου στην ανακοίνωσή της.


Σημειώνεται πως η ΕΛ.ΑΣ. προέβη σε περισσότερες από δέκα προσαγωγές για τα επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίτερα έξω από τη Βουλή κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου κατά των διαδηλώσεων.

Αυτή την ώρα επικρατεί ηρεμία έξω από τη Βουλή - όπου επίκειται η ψηφοφορία - ενώ παραμένουν ακόμη στο Σύνταγμα διαδηλωτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου