Τρίτη 14 Ιουλίου 2020

Μάρκος Μπόλαρης : Τι και πόσα ... αποκαλύπτει η υπόθεση της Αγιά Σοφιάς !

Ανασχηματισμός: Ποιος είναι ο υφυπουργός Εξωτερικών Μάρκος ...Ναι, εν πρώτοις είναι η τεράστια ένταση του εσωτερικού μετώπου στην Τουρκία. Έχει εξαιρετικής έντασης πρόβλημα ο Ερντογάν από την οικονομία και την κατρακύλα της τουρκικής λίρας , από την κατάρρευση του τουρισμού, από τον κορωναιό, από την ανέχεια του πληθυσμού.
Κι είναι σαφές ότι το μόνο αποκούμπι του στο εσωτερικό, πράγμα για το οποίο εργάζεται χρόνια, δεν είναι παρά το Ισλάμ. Το μαχητικό, φανατικό Ισλάμ, το Ισλάμ της τζιχάντ ! Την πορεία του δεν την έκρυβε ούτε όταν συνέπραττε με τους Αδελφούς Μουσουλμάνους της Αιγύπτου, ούτε όταν στήριζε ένοπλα και συνεργαζόταν με τους τζιχαντιστές του ISIL, του ισλαμικού χαλιφάτου στη Συρία, για να χρησιμοποιήσω μόνον δύο παραδείγματα πρόσφατα, κι αρκεί επιπλέον να μνημονεύσω ότι αυτή τη στιγμή στη Λιβύη πολεμούν 10.000 ένοπλοι μισθοφόροι δικοί του.


Το Ισλάμ , ως αντίπαλος της Δύσης, αυτή είναι η στρατηγική επιλογή καταφυγής του Ερντογάν. Για την προσωπική του ασφάλεια πρώτιστα ! Και για την διαιώνιση της δυναστείας του στη συνέχεια !
Μήνυμα ισλαμικής συσπείρωσης, έκκληση κορύφωσης του μουσουλμανικού φανατισμού, κορύφωση της περιφρόνησης της Δύσης, των θεσμών της Ευρώπης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των Συμμαχιών και του ΝΑΤΟ,, της Δημοκρατίας και της λειτουργίας δημοκρατικών θεσμών σε ένα κοσμικό κράτος, της ανοχής των Πολιτισμών, του ΟΗΕ και της UNESCO,
Να το Μήνυμα !
Αυτό σημαίνει η μετατροπή του κάλλιστου, ανυπέρβλητου και μέγιστου Ναού της Χριστιανοσύνης, κι όχι απλώς της Ορθοδοξίας,της Αγιά Σοφιάς ,από Μουσείο σε οθωμανικό τέμενος !
Αυτό εκπέμπει ο Ερντογάν !
Αυτή είναι η πρόκληση !
Συσπείρωση φανατικού ισλαμισμού στο εσωτερικό,
Αλλαγή προσανατολισμού στο διεθνή χώρο,
στρέφει προκλητικά την πλάτη στην Δύση, και πραγματοποιεί στροφή στα χειρότερα της Ανατολής !
Έχει πάρει κρίσιμες αποφάσεις !
Κι αλλοίμονο σε αυτούς που δεν τις διαβάζουν, που δεν τις ερμηνεύουν, που επιχειρούν, όπως άλλοτε ο Τσαμπερλαίν τον Χίτλερ, να κατευνάσουν έναν αποφασισμένο !
Ενδεχομένως η Ε.Ε. να του δώσει κι άλλες επιχορηγήσεις γιά να αγοράσει γερμανικά τεθωρακισμένα , όπως αυτά που εισέβαλαν στη Συρία, ή φρεγάτες , όπως τώρα διαπραγματεύεται.
Είναι σαφές ότι εμπαίζει το ΝΑΤΟ, είναι σαφές ότι έχει λυκοφιλία με τη Ρωσία, είναι πρόδηλο ότι θεωρεί τον εαυτό του και την Τουρκία το μεγάλο περιφερειακό παίκτη !
Κι αφού έχει στριμωχτεί οικονομικά στο εσωτερικό, χτυπά τα τύμπανα του φανατικού Ισλάμ γιά συσπείρωση εντός και εκτός. Εφεξής το ενδιαφέρον του είναι η προσκόλληση στο άρμα του όσων περισσότερων ισλαμικών χωρών μπορεί.
Ο Χαλίφης του Ισλάμ , ο πρώτος μετά τον θάνατο του τελευταίου Οθωμανού Σουλτάνου, στο προσκήνιο !
Και εμείς αντί αρών και οιμωγών,Στρατηγικής  επιτακτική χρείαν έχουμε !

ΥΓ
Αναδεικνύει βεβαίως κι άλλες κρίσιμες παραμέτρους η στρατηγική κίνηση του Ερντογάν.
Διαβάστε τις περιδεείς κι ανιστόρητες ανακοινώσεις της ΠτΔ και των κομμάτων.
Αντιλαμβάνεται αμέσως ο παρατηρητικός αναγνώστης ότι ο Τούρκος Πρόεδρος έχει διαβάσει καλά τον ψυχισμό μας.
Ο Λύκος οσμίζεται τον Φόβο !
Κι επιτίθεται !
Εάν το Καστελόριζο μας πέφτει μακριά, κατά τις δηλώσεις κάποιων γραικύλων ειδημόνων, σκεφτείτε που άραγε βρίσκεται για αυτούς η Αγιά Σοφιά
το παγκόσμιο σύμβολο της Ρωμιοσύνης, της Χριστιανοσύνης !

• Η Αγιά Σοφιά,
έργον Αναστασίου ιερομονάχου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου