Σάββατο 29 Αυγούστου 2020

Το μήνυμα της Φώφης: Και θα είμαι υποψήφια το 2021 και θα οδηγήσω το ΚΙΝΑΛ στις εκλογές


Σειρά πρωτοβουλιών της Χαριλάου Τρικούπη- Προσπάθεια να αποφευχθεί η εσωστρέφεια.Αποφασισμένη όσο ποτέ να δώσει τη μάχη για την αντεπίθεση του Κινήματος Αλλαγής είδαν τη Φώφη Γεννηματά στενοί της συνεργάτες, στο περιθώριο μιας σύσκεψης την περασμένη εβδομάδα.
«Συνεχίζουμε την πορεία μας, θα ηγηθώ στην πορεία του κόμματος στις εκλογές, όποτε και να γίνουν αυτές», φέρεται να είπε, μεταξύ άλλων, η Φώφη Γεννηματά.

Γιατί, όμως, η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ στέλνει μηνύματα πως και θα είναι υποψήφια στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη από τη βάση Προέδρου του κόμματος, τον Νοέμβριο του 2021, αλλά και ότι θα ηγηθεί της Χαριλάου Τρικούπη στην προσεχή εκλογική αναμέτρηση, όποτε και αν αυτή γίνει;

Από τις αρχές καλοκαιριού κυκλοφορούσε ένα σενάριο, πως από τη στιγμή που το ΚΙΝΑΛ δεν πάει καλά στις δημοσκοπήσεις, θα πρέπει να αμφισβητηθεί ευρέως η Φώφη Γεννηματά, προκειμένου να αναγκαστεί να αποχωρήσει (κοινώς να παραιτηθεί) από την ηγεσία του κόμματος, ώστε να αναδειχθεί ο διάδοχός της.


Το σενάριο όντως συζητούνταν, αλλά οι εμπνευστές τους δεν υπολόγιζαν πόσο σκληρή, αλλά και αποφασισμένη είναι η Φώφη Γεννηματά.

Οι κάλπες, ωστόσο, για την εκλογή Προέδρου του κόμματος από τη βάση τον Νοέμβριο του 2021, οπότε και λήγει η θητεία της Φώφης Γεννηματά, αποτελεί πραγματικά ένα σοβαρό πρόβλημα για τη Χαριλάου Τρικούπη, καθώς ενδέχεται να οδηγήσει σε κρίσιμες στιγμές σε έντονες εσωκομματικές αντιπαραθέσεις, πιθανόν και σε εμφύλιο, μεταξύ όσων διεκδικήσουν την ηγεσία. 


Βέβαιη, για παράδειγμα, πέραν της υποψηφιότητας της Φώφης Γεννηματά, είναι και αυτή του ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη, ενώ είναι σαφές πως οι δημοσκοπήσεις το επόμενο διάστημα,. Με το ποσοστό που θα δίνουν στο Κίνημα Αλλαγής θα παίξουν ένα καθοριστικό ρόλο για το κλίμα που θα διαμορφωθεί στο χώρο.

Στη Χαριλάου Τρικούπη, πάντως, δεν εξετάζουν το ενδεχόμενο να στηθούν οι κάλπες για ανάδειξη Προέδρου μετά τις εκλογές, ενώ ετοιμάζουν σειρά πρωτοβουλιών για το επόμενο διάστημα, όπως πχ με την κατάθεση πρότασης γα το ΕΣΥ στην εκδήλωση για τις 3 του Σεπτέμβρη, πρωτοβουλίες στη Βουλή κοκ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου