Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ : Είναι αδιανόητο - οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας χωρίς μάσκες στην ορκωμοσία των νέων υπουργών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο πρωθυπουργός αποφάσισε, λόγω της επιδημιολογικής επιδείνωσης της χώρας, την υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε κλειστούς δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, όπου υπάρχει συγκέντρωση πολλών ατόμων. Η ποινή για αυτούς που δεν συμμορφώνονται είναι 150 ευρώ.

Δυστυχώς εξαίρεσε τις εκκλησίες, όπως στο πρώτο κύμα της πανδημίας, για ψηφοθηρικούς λόγους.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, οι νέοι υπουργοί, οι υπάλληλοι της Προεδρίας και οι δημοσιογράφοι φορούσαν μάσκες, εκτός από τους εκπροσώπους της Εκκλησίας.

Πώς αυτός ο πρωθυπουργός θα πείσει τους πολίτες και ιδιαίτερα τους νέους να τηρούν τα μέτρα;

Δεν θέλω να γενικεύσω τα ερωτήματα, γιατί τα συμπεράσματα θα είναι εφιαλτικά.

Γράφοντας θυμήθηκα την προχθεσινή τελεσίδικη απόφαση του Αρείου Πάγου για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Βιστωνίδας λίμνης, που ήταν κόλαφος για τις συναλλαγές της ηγεσίας της μονής Βατοπεδίου.

Όμως θυμήθηκα και την αθώωσή τους, λόγω αμφιβολιών, στο Εφετείο Αθηνών, με το γελοίο επιχείρημα ότι αυτοί πίστευαν ότι η λίμνη ήταν δική τους.

Ναι, όπως η εκπρόσωποι της Εκκλησίας πιστεύουν ότι ο Θεός τούς προστατεύει από τον κορονοϊό και εξευτελίζουν την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας.

Ναι, δυστυχώς, δεν είδα και την αντίδραση της αντιπολίτευσης, των ΜΜΕ και των διαμορφωτών της κοινής γνώμης.

Η εικόνα αυτή γελοιοποιεί και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, που ζήτησε να διώκουν όσους διακινούν θεωρίες συνωμοσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου