Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

Δημήτρης Ευαγγελινός : Περίεργη αντίληψη για την δημοκρατία και την ευθύνη της διοίκησης έχει ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής


Δεν ισχυρίσθηκε κανείς οτι τα πρόσφατα μέτρα που πάρθηκαν στον Νομό μας ,τα αποφάσησε η Αντιπεριφερεια Χαλκιδικής.
Απευθύναμε δυό απλά ερωτηματα, στον θεσμικά ανώτερο τοπικό Άρχοντα του Νομού μας.
Αν γνωρίζει να μας πει:
1ον. Ποιά τα επιδημιολογικά στοιχεια της Χαλκιδικής που δικαιολογούν τα νεα μέτρα και 2ον.

Εάν έγινε σύσκεψη στην Περιφερεια (οχι στην Αντιπεριφέρεια) πρίν ανακοινωθούν τα μέτρα, ποιοί ρωτήθηκαν, ποιοί συμφωνησαν (ή διαφώνησαν).

Τα περι ¨δημόσιας υγειας και αρμοδιοτήτων του ΕΟΔΥ" δεν δίνουν σαφής και πειστικές απαντήσεις για αυτό που ζεί ο Νομός μας.

Οσο για τα υπόλοιπα τα αντιπαρερχόμαστε λόγω της κρισιμότητας των ημερών (Ο κόσμος της Χαλκιδικής γνωρίζει τις διαδρομές και την προσφορά του καθενός απ εμάς)

Δυστυχώς αντί να απαντήσει στα ερωτήματα που θέτουν οι φορείς και οι πολίτες της Χαλκιδικής, κάνει μαθήματα υπευθυνότητας στους άλλους.

Δηλώνει ότι αγνοεί τα επιδημιολογικά στοιχεία της Χαλκιδικής, που οδήγησαν την κυβέρνηση να κατατάξει την Χαλκιδική στις πιο επιβαρυμένες περιοχές της χώρας, με αποτέλεσμα την επιβολή πρόσθετων μέτρων, που έδωσαν την χαριστική βολή για τον τουρισμό στην Χαλκιδική φέτος, και δεν νιώθει να τον ενοχλεί αυτό.

Αντί να μας ενημερώσει αν αυτός και ο Περιφερειάρχης διαβουλεύτηκαν με τους φορείς του τουρισμού, της παραγωγής των τοπικών προϊόντων και των εργαζομένων στην Χαλκιδική, για να αποτρέψουν τις αρνητικές αποφάσεις, δηλώνει, ότι είναι κατά της παράτασης των μέτρων, λες και μπορούσε να είναι υπέρ.

Από την απάντησή του αποκαλύπτεται, ό,τι, επέλεξε το ρόλο του θεατή στην κρίση, και του απολογητή των κυβερνητικών αποφάσεων.

Πρέπει όμως να ξέρει ότι τα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα, και κάθε ημέρα που περνάει θα ζητούν απαντήσεις από τους αρμόδιους τοπικούς και περιφερειακούς άρχοντες.

Οι άνθρωποι της Χαλκιδικής θα περιμένουν τις προτάσεις τους για τον περιορισμό των οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων από την πολύπλευρη κρίση και το σχέδιό τους για τον επόμενο χρόνο.
Οπως και τις προτάσεις και τις ενέργειές τους για το ασφαλέστερο άνοιγμα των σχολείων.


Δημήτρης Ευαγγελινός Πρ.Αντιπρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής
Πρ.Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πολυγύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου