Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

Δύο εκατομμύρια ευρώ στα κανάλια δίνει η δεύτερη λίστα Πέτσα

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα η δεύτερη λίστα θα περιλαμβάνει μόνο τους τηλεοπτικούς ενημερωτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας.Ποσό δύο εκατομμυρίων ευρώ που θα δοθεί αποκλειστικά στα κανάλια εθνικής εμβέλειας περιλαμβάνει η «δεύτερη λίστα Πέτσα» για τα Μέσα Ενημέρωσης, όπως απεκάλυψε ο ίδιος ο Στέλιος Πέτσας στη Βουλή.

«Το ποσό που θα διατεθεί για την εκστρατεία σε αυτή τη φάση, θα είναι περίπου σε 2 εκατομμύρια ευρώ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.» ανέφερε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και αρμόδιος για τα ΜΜΕ, Στέλιος Πέτσας, στην επιτροπή Οικονομικών υποθέσεων της Βουλής. 

Επανέλαβε δε ότι η δεύτερη λίστα θα περιλαμβάνει μόνο τους τηλεοπτικούς ενημερωτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας όπως έχει ήδη προαναγγείλει ο Πρωθυπουργός. «Στοχεύουμε στην ευαισθητοποίηση των πολιτών για την αυτοπροστασία και την τήρηση των μέτρων αποφυγής διασποράς του Κορωνοϊού κάτι το οποίο μπορεί να γίνει πιο αποτελεσματικά μέσω οπτικοποιημένων μηνυμάτων σε μέσα πανελλαδικής εμβέλειας» ανέφερε αιτιολογώντας την απόφαση διανομής του ποσού στα τηλεοπτικά κανάλια.

Αδιαφάνεια στη λίστα Πέτσα καταγγέλλουν οι περιφερειακοί σταθμοί

Νωρίτερα, πάντως, η ένωση των τηλεοπτικών σταθμών περιφερειακής εμβέλειας κατήγγειλαν ότι η πρώτη λίστα Πέτσα διένειμε εκατομμύρια κρατικού χρήματος σε τηλεοπτικούς σταθμούς με εσφαλμένα κριτήρια.
Μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ενημερωτικών Τηλεοράσεων Ελληνικής Περιφέρειας (ΕΕΤΕΠ), Γιώργος Σιμόπουλος, ανέφερε ότι σύμφωνα με τις μετρήσεις της εταιρείας NIELSEN το σύνολο της περιφερειακής τηλεόρασης συγκεντρώνει πανελλήνιο ποσοστό τηλεθέασης 25%. 

Κατήγγειλε, όμως, ότι αυτό το ποσοστό είναι «σαφώς αναντίστοιχο» με το ποσό των μόλις 465.000 ευρώ που μοιράστηκαν 57 περιφερειακά κανάλια από την πρώτη λίστα Πέτσα. «Όλη μαζί η Ελληνική περιφέρεια πήρε το μισό ποσό σε σύγκριση με ό,τι δόθηκε σ΄ ένα εθνικό κανάλι, που αντιστοιχεί στο 2%» κατήγγειλε ο κ. Σιμόπουλος και ζήτησε την επόμενη φορά να υπάρξει διαφάνεια. «Αν υπάρξει δεύτερο πακέτο που θα μοιραστεί στους τηλεοπτικούς σταθμούς θα πρέπει να δοθεί με κριτήρια, σημαντικότερο των οποίων είναι οι θέσεις εργασίας και η διαχείρισή τους» τόνισε ο κ. Σιμόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου