Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου : Ιδεοληπτική και αποτυχημένη η πολιτική της κυβέρνησης για τα εργασιακά


Ιδεοληπτική και αποτυχημένη χαρακτήρισε την πολιτική της κυβέρνησης για τα εργασιακά η τομεάρχισσα Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, υποστηρίζοντας ότι «πρωθυπουργός και κυβέρνηση ΝΔ, από ιδεοληψία, κάνουν και λάθος διάγνωση και λάθος πρόταση θεραπείας, που θα οδηγήσει σε μεγαλύτερο φαύλο κύκλο ύφεσης». 

Σχολιάζοντας δε το ποσό των 24 δισ. ευρώ που ανέφερε ο κ.Βρούτσης -και χτες ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας- σημείωσε ότι οι ίδιες οι ανακοινώσεις του υπουργείου Οικονομικών για την εκτέλεση του προϋπολογισμού του κράτους δείχνουν ότι μέχρι τα τέλη Αυγούστου το ποσό που είχε πραγματικά δοθεί για τη στήριξη της οικονομίας και της εργασίας φτάνει μόλις στα 4,6 δισ. 


Πρόσθεσε ότι χρειάζεται επειγόντως αλλαγή πολιτικής, ώστε η Ελλάδα να αξιοποιήσει άμεσα όλες τις δυνατότητες που δίνουν τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία, καθώς «το 2021 θα είναι πάρα πολύ αργά για αυτές τις μικρές ελαφρύνσεις στις ασφαλιστικές εισφορές ή για (τις αλλαγές σε ό,τι αφορά) τη συνεισφορά αλληλεγγύης». 


Οπως είπε, «τώρα είναι η στιγμή, γιατί αν τώρα δεν υπάρξει αλλαγή πολιτικής, ώστε η οικονομία να στηριχθεί για να αντιμετωπίσει την ύφεση, φοβάμαι πως θα μπούμε σε πολύ μεγάλη περιπέτεια τους επόμενους μήνες. Η κα Ξενογιαννακοπούλου εξέφρασε ακόμα την πεποίθηση ότι η διάταξη για τις 100.000 θέσεις εργασίας θα οδηγήσει σε ανακύκλωση ανεργίας και φθηνής εργασίας, καθώς δεν βάζει όρο για απαγόρευση των απολύσεων το προηγούμενο διάστημα της εφαρμογής του προγράμματος. 


«Καθώς υπάρχει διασφάλιση μόνο για τον αριθμό των θέσεων εργασίας και όχι για συγκεκριμένους εργαζομένους και συγκεκριμένες συμβάσεις, με το καθεστώς απελευθέρωσης των απολύσεων, που έχει καθιερώσει η ΝΔ, θα έχουμε ανακύκλωση της ανεργίας και της φθηνής εργασίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου