Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020

Βουλή: Στο «ψυγείο» βάζει η ΝΔ τη συζήτηση των συμφωνιών με Β. Μακεδονία


Υπό τον φόβο αντιδράσεων και διαρροών η συζήτηση για την Βόρεια Μακεδονία πάει... πίσω. Στο απώτερο μέλλον παρέπεμψε η συμπολίτευση την κοινοβουλευτική συζήτηση για τις τρεις διακρατικές συμφωνίες με τη Βόρεια Μακεδονία που προκαλούν «πυρετό» στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Υπό το φόβο ηχηρών γαλάζιων διαρροών σε περίπτωση που κάνει πράξη ο ΣΥΡΙΖΑ τις απειλές του και ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία, η συμπολίτευση αποφάσισε σήμερα να βάλει στον «ψυγείο» την όλη διαδικασία. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, η πλειοψηφία, ξεκαθάρισε ότι την ερχόμενη εβδομάδα δεν πρόκειται να εισαχθεί καμία από τις τρεις συμφωνίες προς συζήτηση στις αρμόδιες επιτροπές. Μάλιστα, αντίθετα με ό,τι συμβαίνει συνήθως, η συμπολίτευση δεν έδωσε την παραμικρή λεπτομέρεια σχετικά με τις προθέσεις της για το χρόνο συζήτησης των τριών συμβάσεων, εγείροντας φυσικά μεγάλα ερωτήματα σχετικά με τις προθέσεις της.

Η στάση της ΝΔ αποδεικνύει ότι στη γαλάζια ΚΟ υπάρχει έντονος προβληματισμός για τη στάση που θα τηρήσουν δεκάδες βουλευτές της ΝΔ που είχαν χαρακτηρίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών «κατάπτυστη» και «εθνικά επικίνδυνη» και τώρα θα κληθούν να ψηφίσουν συμβάσεις που προβλέπουν την επίσπευση της εφαρμογής της. Υπενθυμίζεται, άλλωστε, ότι ο Αντώνης Σαμαράς είχε καλέσει προεκλογικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη να «επαναδιαπραγματευτεί» ως πρωθυπουργός τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου