Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

Ανατροπή, τριάρα και πρεμιέρα με το δεξί για τον Άρη


Ο Άρης γύρισε το 0-1 του ημιχρόνου και νίκησε με 3-1 τη Λαμία στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία του νέου πρωταθλήματος της Super League 2020-21 στο “Κλεάνθης Βικελίδης”.Παρά τον κακό αγωνιστικό χώρο, σε ένα ζεστό απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, έγινε ένα καλό παιχνίδι που είχε φάσεις και ανατροπή. Λόπεθ, Γκάμα (πεν.) και Μπερτόγλιο πέτυχαν τα γκολ του Άρη, με τους δύο να σκοράρουν στο επίσημο ντεμπούτο τους με την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Οι “κιτρινόμαυροι” είχαν μέτρια απόδοση στο πρώτο 45λεπτο, όμως οι παρεμβάσεις του Ένινγκ στο β΄ μέρος ήταν καθοριστικές αλλάζοντας την εικόνα του ματς. Ο Γερμανός τεχνικός έκανε πιο επιθετική την ομάδα του αλλάζοντας το 4-3-3 σε 4-2-3-1 και η πίεση έφερε αποτέλεσμα.

Η Λαμία πήγε με προβάδισμα στα αποδυτήρια, χάρη σε γκολ του Ρόμανιτς με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, που είχε κερδίσει ο Βασιλόγιαννης σε ανατροπή από τον Κουέστα.


Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 63΄ ακυρώθηκε (σωστά) γκολ της Λαμίας, σε φάση που παραλίγο να μπει αυτογκόλ του Λόπεθ. Ο Βασιλόγιαννης εκτέλεσε φάουλ, ο Κουέστα έκανε κακή έξοδο, ο Λόπεθ έπιασε κεφαλιά που κατευθύνθηκε προς το τέρμα της ομάδας του. Ο Ισπανός έτρεξε να πιάσει νέα κεφαλιά, που χτύπησε το δοκάρι. Ο Νιάς προσπάθησε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά έκανε φάουλ στον Λόπεθ.

Ωστόσο, μέσα σε ένα εξάλεπτο (72΄-78΄) οι γηπεδούχοι γύρισαν το σκορ, ισοφαρίζοντας αρχικά με κεφαλιά του Λόπεθ και κάνοντας την ανατροπή με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Γκάμα, το οποίο είχε κερδίσει ο Μπερτόγλιο. Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε ο Μπερτόγλιο στο 88ο λεπτό.

Συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Μ. Ένινγκ): Κουέστα, Σάκιτς (52′ Λόπεθ), Ροζ, Ντάτκοβιτς, Γκανέα, Σάσα, Ματίγια (52′ Μπαγκαλιάνης), Τζέγκο, Γκάμα, Φετφατζίδης (90′ Μάνος), Μαντσίνι (71′ Μπερτόγλιο).


ΛΑΜΙΑ (Γ. Πετράκης): Επασί, Σκόνδρας, Σαραμαντάς, Αντέντζο (91′ Νικολόπουλος), Βύντρα, Νιάς (79′ Μπουλούλης), Μπεχαράνο, Βιγιάλμπα, Βασιλόγιαννης (81′ Μπιανκόνι), Ρόμανιτς, Καραμάνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου