Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020

O Ηλίας Μόσιαλος «καρφώνει» Κουμουτσάκο και κυβέρνηση


Σε μια ξεκάθαρη τοποθέτηση για τον τρόπο που θα πρέπει να λειτουργήσει η κυβέρνηση και τα στελέχη της, εν μέσω πανδημίας, προχώρησε ο Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics και εκπρόσωπος της Ελλάδας στους διεθνείς οργανισμούς για τη νόσο Covid-19.
Με ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Μόσιαλος «κάρφωσε» –χωρίς πάντως να τον κατονομάσει– τον αναπληρωτή υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργο Κουμουτσάκο, ο οποίος πρόσφατα επέλεξε να κοινωνήσει στην Αγία Σοφία Νέου Ψυχικού, χωρίς να εφαρμόσει τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης.

«Όταν μετά από 9 μήνες πανδημίας δημόσια πρόσωπα δεν αντιλαμβάνονται ποιες συμπεριφορές είναι συμβατές με την προστασία της δημόσιας υγείας να μην έχουμε την απαίτηση να το κάνουν αυτό απλοί πολίτες. Έχω επανειλημμένα τονίσει ότι η εφαρμογή των μέτρων πρέπει να είναι οριζόντια. Και αυτό αφορά και χώρους, και θεσμούς και πολίτες», σημείωσε με νόημα σήμερα ο κ. Μόσιαλος.


Σημειώνεται ότι και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, αποδοκίμασε χθες τη στάση του κ. Κουμουτσάκου.

Όταν μετά από 9 μήνες πανδημίας δημόσια πρόσωπα δεν αντιλαμβάνονται ποιες συμπεριφορές είναι συμβατές με την προστασία...Gepostet von Ηλίας Μόσιαλος am Samstag, 19. September 2020

Επίσης, ο κ. Μόσιαλος κάλεσε ουσιαστικά την κυβέρνηση να αναθεωρήσει τη στάση της απέναντι στις ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες, και να τις στηρίξει εμπράκτως. Μάλιστα, δεν δίστασε να χαρακτηρίσει ως «ευπαθείς ομάδες» τους ανέργους, τους άστεγους, «τη μητέρα που μεγαλώνει μόνη της τα παιδιά της και καθαρίζει νοσοκομεία, τους φτωχότερους εργαζόμενους που δεν έχουν μόνιμες δουλειές και τρέμουν μήπως αρρωστήσουν και χάσουν πολύτιμα μεροκάματα».

Όπως υπογράμμισε με νόημα ο καθηγητής, «πολλοί συμπατριώτες μας δεν θα αντιμετωπίσουν μόνο προβλήματα υγείας αν δεν ελεγχθεί η πανδημία. Θα αντιμετωπίσουν και σημαντικά προβλήματα οικονομικής επιβίωσης».

Υπενθυμίζεται ότι η παραπάνω ανάρτηση του κ. Μόσιαλου έρχεται μόλις μία μέρα μετά τη δημοσίευση σε ΦΕΚ, του καθορισμού των ευπαθών ομάδων εργαζομένων στον ιδιωτικού τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου