Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Να έρθουν στη Βουλή τα χαρτιά του «επιστήμονα χωρίς πτυχίο» Κ. Λούλη

Νέα βέλη του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Κ.Λούλη. Το μόνο του έργο ένα βιβλίο - ύμνος στον δικτάτορα Παπαδόπουλο. Στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι ο Κώστας Λούλης διαθέτει τα τυπικά προσόντα για τη θέση του «διακεκριμένου επιστήμονα» του υπουργείου Τουρισμού όπου τον διόρισε η κυβέρνηση ζητά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, καταγγέλλοντας ότι το μόνο «επιστημονικό έργο» του κ. Λούλη είναι ένα βιβλίο-ύμνος στον δικτάτορα Παπαδόπουλο.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Λούλης αποπέμφθηκε τον Αύγουστο από Γενικός Γραμματέας Τουρισμού μετά το σάλο που προκάλεσε η αποκάλυψη ότι δεν διαθέτει πτυχίο και κατά συνέπεια δεν πληρούσε εξαρχής τις προϋποθέσεις του νόμου για τη συγκεκριμένη θέση.

Στο τέλος Σεπτεμβρίου, όμως, ο κ. Λούλης επέστρεψε στην κυβέρνηση ως άμισθος μετακλητός σύμβουλος στο ιδιαίτερο γραφείο του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη με αντικείμενο «τον σχεδιασμό και την υποβολή προτάσεων για την τουριστική ανάπτυξη, τη στήριξη της τουριστικής επιχειρηματικότητας και τη στρατηγική επέκταση στις διεθνείς αγορές». Ωστόσο, όπως ανέδειξε προ ημερών το iEidiseis, βάσει του νόμου της ΝΔ για το επιτελικό κράτος (4622/2019) άμισθοι μετακλητοί σύμβουλοι σε γραφεία υπουργών μπορούν να διορίζονται μόνον «διακεκριμένοι επιστήμονες ή εμπειρογνώμονες» στον τομέα που αναλαμβάνουν.


Η… οικονομική ευημερία και δημοκρατική ομαλότητα επί Χούντας



Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζει στον κ. Λούλη ότι έχει συγγράψει ένα βιβλίο-ύμνο στον δικτάτορα Παπαδόπουλο. Μεταξύ άλλων το βιβλίο υποστηρίζει, όπως καταγγέλλει η κυρία Αυγέρη, ότι «δεν καταγγέλθηκε από τη Σύγκλητο κανένας θάνατος φοιτητή στον χώρο του Πολυτεχνείου». «Πολλοί πιστεύουν ότι αν μέχρι το 1971-1972 ο Γ. Παπαδόπουλος διενεργούσε εκλογές, ακόμα και στον ίδιο στίβο με όλα τα παλαιά κόμματα, θα τις κέρδιζε, λόγω της ικανοποίησης των πολιτών τόσο από την οικονομική ευημερία όσο και από την επιστροφή στη δημοκρατική ομαλότητα» αναφέρεται επίσης στο επίμαχο βιβλίο του κ. Λούλη.

Σημειώνεται ότι ο κ. Λούλης αναγράφει στο βιογραφικό του πως έχει φοιτήσει μόνον σε τεχνική σχολή για κυλινδρόμυλους στην Ελβετία. Βάσει αυτών η κυρία Αυγέρη ζητά από τους υπουργούς Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη και Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, να καταθέσουν στη Βουλή τους τίτλους σπουδών από τους οποίους προκύπτει και πιστοποιείται ότι ο Κ. Λούλης, είναι είτε διακεκριμένος επιστήμονας είτε εμπειρογνώμονας ειδικού αντικειμένου και πληροί τις προϋποθέσεις του ν. 4622/2019 να είναι ειδικός σύμβουλος του Ιδιαίτερου Γραφείου του Υπουργού Τουρισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου