Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020

Η ηχηρή διαφοροποίηση της Εύας Καϊλή και οι διεργασίες στο Κίνημα Αλλαγής

Η ευρωβουλευτής της Χαριλάου Τρικούπη τάχθηκε υπέρ της «αποχής» στην ψηφοφορία για τον πτωχευτικό, ενώ το ΚΙΝΑΛ καταψηφίζει με ιδιαίτερα επιθετική φρασεολογία. Υποψήφιος για την ηγεσία ο Νίκος Ανδρουλάκης.Τον πτωχευτικό νόμο επέλεξε η Εύα Καϊλή να διαφοροποιηθεί από την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής και να δείξει πως μπορεί να αναδειχθεί προοπτικά στον επικεφαλής του πόλου εντός της Χαριλάου Τρικούπη που θα κρατήσει «ανοιχτές θύρες» με την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

Η ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, μιλώντας την Κυριακή το μεσημέρι στην εκπομπή του Πάνου Αμυρά και του Σεραφείμ Κοτρώτσου, στον Realfm, διαφώνησε με την καταψήφιση του νέου πτωχευτικού κώδικα από το κόμμα της, τασσόμενη υπέρ της αποχής από την ψηφοφορία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Φώφη Γεννηματά και οι περισσότεροι βουλευτές του κόμματος άσκησαν πολύ σκληρή κριτική στο νομοσχέδιο, γεγονός που δείχνει και την αξία της σαφούς διαφοροποίησης της ευρωβουλευτού.

Η Εύα Καϊλή, πάντως, διέψευσε εκ νέου ότι θα είναι υποψήφια για τη θέση του προέδρου του κόμματος, κατά την ψηφοφορία της βάσης το Νοέμβριο του 2021, όπως προβλέπεται από το Καταστατικό. Αντιθέτως τάχθηκε υπέρ της αναβολής της εκλογής προέδρου, αφήνοντας και πάλι να εννοηθεί ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει μετά τις εθνικές εκλογές.

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι η ευρωβουλευτής, στην πορεία και υπό προϋποθέσεις, θα μπορούσε να εκπροσωπήσει την πτέρυγα του κόμματος που επιδιώκει τη διατήρηση του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου και το κράτημα των ανοιχτών θυρών με τη Νέα Δημοκρατία. Και αυτό, παρότι στην παρούσα φάση και άλλα στελέχη εκφράζουν σχετικές φιλοδοξίες, καθώς και αν ακόμα ηττηθούν στην εκλογή προέδρου από τη βάση, θα βάλουν υποθήκη για το μέλλον ή θα μείνουν ως διακριτός πόλος στο ΚΙΝΑΛ, ανοιχτοί και για άλλα σενάρια εφόσον η τότε ηγεσία έρθει σε σύγκρουση με την κυβέρνηση και πολύ περισσότερο εάν προχωρήσει σε συζητήσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν παραμείνει απέναντί του.


Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στο Action 24, εκτίμησε πως το θέμα της διαδοχής «άνοιξε πολύ πρόωρα», προαναγγέλλοντας την εκ νέου υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.


ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου