Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020

Βούλα Κεχαγιά : Η διαγραφή του Κοντονή ήταν μονόδρομος

Η συγκεκριμένη κίνηση έδειξε την ωριμότητα που αποκτά ένα κόμμα που κυβέρνησε και διεκδικεί και πάλι την εξουσία συνειδητοποιώντας ότι τις λύσεις δεν τίς δίνει πάντα ο χρόνοςΤο θέμα δεν είναι μόνο τί λές αλλά πότε επιλέγεις να πεις αυτά που σκέφτεσαι. Ο Σταύρος Κοντονής βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα επειδή διατύπωσε δημοσίως τις διαφωνίες του για τον Ποινικό Κώδικα που ψηφίστηκε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου για την Χρυσή Αυγή. 

Με την κίνησή του αυτή αφαίρεσε από το κόμμα του σημαντικό τμήμα της πολιτικής υπεροχής που ένιωθε ότι απέκτησε έναντι των άλλων κομμάτων και πρωτίστως της ΝΔ και πρόσφερε στην κυβέρνηση ένα πιάτο γεμάτο με φρεσκοφουρνιστό ψωμί στο οποίο είχε αλείψει και το βούτυρο. Κάπως έτσι η βαρυστομαχιά έκατσε στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και όχι στην κυβέρνηση που δεν “πείραξε” τις σχετικές προβλέψεις του Ποινικού Κώδικα μολονότι τον τροποποίησε δύο φορές.


Ο Κοντονής είχε διατυπώσει τις ενστάσεις του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εγκαίρως. Όμως παρά τις διαφωνίες του για τον Ποινικό Κώδικα ήταν υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιουλίου του 2019...

Η «διαγραφή» του από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ήταν μονόδρομος. Ούτε καν το νεοσυσταθέν όργανο δεοντολογίας της Κουμουνδούρου χρειάστηκε να συνεδριάσει για να εξετάσει την περίπτωσή του. Ήδη είχε παραιτηθεί από την Κεντρική Επιτροπή και παρέμενε απλό μέλος. Η ηγεσία όμως έπιασε τα μηνύματα των ψηφοφόρων του κόμματος και αργά το βράδυ ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανακοίνωσε επισήμως την λήξη της όποιας σχέσης του με τον πρώην υπουργό.

Οι διαγραφές μπορεί να μην ήταν ποτέ στην κουλτούρα του ΣΥΡΙΖΑ. 

Όπως και η συγκρότηση πειθαρχικών οργάνων. Η κίνηση όμως αυτή της ηγεσίας έδειξε την ωριμότητα που αποκτά ένα κόμμα που κυβέρνησε και διεκδικεί και πάλι την εξουσία συνειδητοποιώντας ότι τις λύσεις δεν τίς δίνει πάντα ο χρόνος. Όλα είναι θέμα timing…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου