Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

Κουτσούμπας: Οι άνεργοι δεν ζητούν τα 600 ευρώ για να πάνε στο Μπάντεν Μπάντεν

Επίθεση στην κυβέρνηση για τον αποκλεισμό χιλιάδων ανέργων από το επίδομα των 600 ευρώ άσκησε στη Βουλή ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, καταλογίζοντάς της ότι αρνείται πεισματικά να στηρίξει εκείνους που το έχουν περισσότερο ανάγκη.

«Αλήθεια, τι νομίζετε πως θα κάνουν οι άνεργοι με 600 ευρώ; Στο Μπάντεν Μπάντεν θα πάνε;» ρώτησε τα κυβερνητικά στελέχη ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατά τη συζήτηση επερώτησης του ΚΚΕ για την προστασία του εισοδήματος των εργαζομένων, την αύξηση του βασικού μισθού και την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

«Οι άνεργοι καμιά τρύπα θα κλείσουν, το ρεύμα θα πληρώσουν για να μην τους το κόψουν, μπας και μπορέσουν και κάνουν και τα παιδιά τους καμιά ώρα τηλεκπαίδευση. Λίγο πετρέλαιο μπορεί να βάλουν για να μην ξεπαγιάσουν, άντε και να ψωνίσουν κάτι για το τραπέζι των Χριστουγέννων» εξήγησε ο κ. Κουτσούμπας και συμπλήρωσε «έλεος πια!».

«Για πείτε μας, τόσο πολύ σας κοστίζει να δώσετε σε όλους τους ανέργους ένα έκτακτο επίδομα 600 ευρώ, όπως πρότεινε το ΚΚΕ;» διερωτήθηκε στη συνέχεια στο ίδιο πνεύμα.

Συνεχίζοντας τις αναφορές του στη διάσταση που δείχνει να χωρίζει όλο και περισσότερα στελέχη της συμπολίτευσης από τις ανάγκες των απλών ανθρώπων, ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι οι άνεργοι «δεν έχουν όρεξη για αστεία και για χιούμορ», όπως εκείνοι οι διπλωμάτες που είχαν το ίδιο μικρό όνομα και το ίδιο επίθετο, ο Ραφαήλ Ραφαήλ και ο Φίλων Φίλων. «Δύο διπλωμάτες ο Ραφαήλ Ραφαήλ και ο Φίλων Φίλων, έστειλαν στον τότε Υπουργό Εξωτερικών, τον Αβέρωφ, επιστολή -χιουμοριστική, βέβαια, ειρωνική- και έλεγαν "ο Ραφαήλ Ραφαήλ και ο Φίλων Φίλων αιτούνται αδείας, για να πάνε οικογενειακώς στο Μπάντεν Μπάντεν"» είπε ο κ. Κουτσούμπας παραπέμποντας σε σχετικό άρθρο της Φωτεινής Τομαή.




«Ούτε για χιούμορ, βέβαια, απλώς το υπενθυμίζω για να μην αναρωτιούνται όλοι ποιο είναι αυτό το Μπάντεν Μπάντεν από πού έγινε περισσότερο γνωστό» πρόσθεσε ο ΓΓ του ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου