Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

Κομισιόν: Η AstraZeneca πρέπει να παραδώσει στην Ε.Ε. δόσεις από τη Βρετανία

Κατηγορηματική εμφανίστηκε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αναφορικά με τις υποχρεώσεις της φαρμακευτικής εταιρείας που απορρέουν από το συμβόλαιο που έχει υπογράψει με την Ευρωπαϊκή Ένωση.Σύμφωνα με την πρόεδρο της Επιτροπής είναι ξεκάθαρο ότι η εταιρεία πρέπει να παραδώσει εμβόλια που παράγοντα στη Βρετανία ώστε να καλύψει τις ελλείψεις από την παραγωγή στο Βέλγιο.


Μιλώντας στο γερμανικό ραδιόφωνο η φον ντερ Λάιεν επισήμανε ότι η στάση της εταιρείας είναι απαράδεκτη κάνοντας λόγο για «δεσμευτικές παραγγελίες που είναι ξεκάθαρες στο συμβόλαιο. Η AstraZeneca μας έχει διαβεβαιώσει ότι καμία άλλη υποχρέωσή της δεν θα την αποτρέψει από την εκπλήρωση των δεσμεύσεών της».


Το φιάσκο με τον εμβολιασμό έχει φέρει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και την ίδια την πρόεδρο της Κομισιόν, η οποία δέχθηκε χθες πυρά από το SPD με τον γγ του κόμματος, Λαρς Κλινγκμπέιλ, να δηλώνει «Με όλο το χάος στις συμφωνίες για τα εμβόλια, η πρόεδρος της Κομισιόν δεν μπορεί να κάνει πως δεν καταλαβαίνει. Ο εμβολιασμός είναι η διέξοδος μας από την κρίση και πρέπει να είναι η δουλειά του επικεφαλής.

Είμαι πραγματικά έκπληκτος πόσο απρόσεκτα η Ουρσουλα φον ντερ Λάιεν διαχειρίστηκε το θέμα τους τελευταίους μήνες... Θυμίζει το στυλ ηγεσίας όταν ήταν στο υπουργείο Αμυνας. Αντί για πολιτική πίσω από κλειστές πόρτες και έλλειψη διαφάνειας, χρειαζόμαστε τώρα σαφήνεια εκ μέρους της ΕΕ. Ολα τα γεγονότα και τα συμβόλαια με τους παρασκευαστές των εμβολίων πρέπει να είναι στο τραπέζι. Δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι που η Ευρώπη έχει μείνει τόσο πολύ πίσω».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου