Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2021

Ο Λοβέρδος ρίχνει το γάντι σε Φώφη και Γιώργο: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χωράει στην προοδευτική διακυβέρνηση

«Σε καμία μορφή προοδευτικής διακυβέρνησης δεν έχει θέση η πολιτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, που αποτελεί σύνθεση και επιτομή λαϊκισμού και δημαγωγίας, ανικανότητας και ανευθυνότητας», δηλώνει 
στο Political ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ.

Το γάντι στο Γιώργο Παπανδρέου, αλλά και στη Φώφη Γεννηματά, πετάει ο Ανδρέας Λοβέρδος για το θέμα της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ, αλλά και το ενδεχόμενο μιας προοδευτικής διακυβέρνησης της χώρας.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, με συνέντευξή του στο Political και τον Αντώνη Αντωνόπουλο, σπεύδει να αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που, αυτονόητα, συμβάλλει στην παραμονή της ΝΔ στην εξουσία.

Η ερώτηση του δημοσιογράφου και η απάντηση του Ανδρέα Λοβέρδου στο συγκεκριμένο θέμα, έχουν ως εξής:


-Υπάρχουν περιθώρια και προϋποθέσεις για μια τύπου προοδευτική διακυβέρνηση;


Θα είμαι απολύτως σαφής και θα ξεκαθαρίσω οτι σε καμία μορφή προοδευτικής διακυβέρνησης δεν έχει θέση η πολιτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, που αποτελεί σύνθεση και επιτομή λαϊκισμού και δημαγωγίας, ανικανότητας και ανευθυνότητας. Στο σημαντικό αυτό εγχείρημα πρωταγωνιστικό ρόλο μόνο η παράταξή μας μπορεί να διαδραματίσει. Αφού βεβαίως αυξήσει σε πολύ σημαντικό βαθμό τις δυνάμεις της.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, επίσης, θέτει εκ νέου θέμα ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ, απαντώντας ως εξής στις σχετικές ερωτήσεις:

-Ένα χρόνο μετά τις εκλογές και το ΚΙΝ.ΑΛ παρά τις προσπάθειες που γίνονται δυσκολεύεται να “αναπνεύσει” πολιτικά και δημοσκοπικά. Τι φταίει;

Είναι γεγονός οτι το πολιτικό μήνυμα του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής δεν διαχέεται επαρκώς στην κοινωνία και έτσι το αποοτέλεσμα των εκλογών του Ιουλίου του 2019 και τα ευρήματα των τρεχουσών δημοσκοπήσεων είναι αναντίστοιχα με τις πραγματικές δυνατότητες του χώρου και των στελεχών της παράταξής μας. Τούτων δοθέντων κανένας και καμμία δεν μπορεί να αισθάνεται ικανοποιημένος και επαναπαυμένος. Είναι προφανές οτι όλοι μας οφείλουμε να προσπαθήσουμε περισσότερο. Μας αξίζουν πολύ περισσότερα.

- Η δημοσκόπηση της Political έδειξε ότι είστε η πρώτη επιλογή για την ηγεσία του ΚΙΝ. ΑΛ. Θα είστε υποψήφιος ;

Για τον πολιτικό η επιδοκιμασία των πολιτών είναι πάντοτε τιμητική. Αποτελεί, όμως, σταθερή επιλογή μου κατά τη διάρκεια της κρίσης της πανδημίας να κρατήσω έξω από τον δημόσιο διάλογο τέτοιου είδους θέματα. Σε ό,τι με αφορά αυτά τα ζητήματα έχουν αυτή τη στιγμή αυστηρά εσωκομματικό χαρακτήρα. Σήμερα οι Έλληνες δίνουμε τη μάχη με τον φονικό ιό. Όλα τα υπόλοιπα στην ώρα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου