Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

Γιάννης Ραγκούσης: Έγινε κατ’ οίκον έρευνα, κατάσχεση κινητού και άρση απορρήτου του Λιγνάδη;

«Ανεπανόρθωτα εκτεθειμένη» η κυβέρνηση στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, είπε ο Γιάννης Ραγκούσης. Όσα ανέφερε για τις νέες καταγγελίες περί ολιγωρίας των αρχών.Πίεση στην κυβέρνηση να πάρει θέση για τις καταγγελίες που αναφέρουν ότι οι αρχές δεν έχουν προνοήσει ακόμη και σήμερα για κατ΄οίκον έρευνα, κατάσχεση του κινητού και άρση του απορρήτου των επικοινωνιών του Δημήτρη Λιγνάδη άσκησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης.

Ο κ. Ραγκούσης ανέφερε ότι από χθες έχουν δει το φως της δημοσιότητας πληροφορίες που αναφέρουν ότι πρώτον δεν έχει διαταχθεί κατ’ οίκον έρευνα κατά τη διάρκεια σύλληψης του κ. Λιγνάδη, (με αποτέλεσμα να μην έχουν κατασχεθεί όλα τα ηλεκτρονικά πολύ κρίσιμα αντικείμενα, που είναι απολύτως γνωστό σε όλους ότι τις περισσότερες φορές αυτά είναι που οδηγούν στην εξεύρεση της αλήθειας) και δεύτερον ότι δεν κατασχέθηκε το κινητό τηλέφωνο και ο Ηλεκτρονικός Υπολογιστής του Λιγνάδη. 

«Αναμένουμε όλοι από τις ανακριτικές αρχές να κάνουν το έργο τους ως οφείλουν με βάση τον νόμο και ανάμεσα στα άλλα να άρουν και το τηλεφωνικό απόρρητο των συνομιλιών του κ. Λιγνάδη» πρόσθεσε ο κ. Ραγκούσης

Από την πλευρά του ο κ. Γεραπετρίτης δεν διέψευσε τις φήμες που μιλούν για ολιγωρία των αρχών στην διερεύνηση των ηλεκτρονικών δεδομένων και των αρχείων του κ. Λιγνάδη. Τόνισε, όμως, ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να δώσει εντολές στη δικαιοσύνη για το πως θα ασκήσει το έργο της.

Επιπλέον ο κ. Ραγκούσης καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι είναι «ανεπανόρθωτα εκτεθειμένη» στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη λέγοντας ότι η περίπτωση το πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου «απεικονίζει το μοντέλο διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, από την ώρα που ο Λιγνάδης διορίστηκε μέχρι που εξαπολύθηκε η προσπάθεια συγκάλυψης όλων όσων έχουν ήδη κατατεθεί και αναφερθεί εναντίον του». 

Μάλιστα υπογράμμισε ότι προκειμένου να διοριστεί ο κ. Λιγνάδης η κυβέρνηση της ΝΔ κατήργησε τις νομοθετικές προβλέψεις που είχαν θεσπιστεί από το 2016 σύμφωνα με τις οποίες έπρεπε ο καλλιτεχνικός διευθυντής στο Εθνικό Θέατρο να επιλεγεί μετά από διεθνή πρόσκληση. «Γιατί δεν κινήθηκε η δικαιοσύνη με πρωτοβουλία της κ. Μενδώνη;» διερωτήθηκε ο κ. Ραγκούσης σημειώνοντας ότι η πρώτη επίσημη καταγγελία εναντίον του είδε το φως της δημοσιότητας στις 6 Φεβρουαρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου