Δευτέρα 15 Μαρτίου 2021

Ο επικεφαλής των Podemos αφήνει την κυβέρνηση για να κατέβει υποψήφιος στη Μαδρίτη

Ο επικεφαλής των Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την κυβέρνηση για να θέσει υποψηφιότητα στις περιφερειακές εκλογές της Μαδρίτης
Την απόφασή του να αποχωρήσει απ' την κεντρική κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής του κόμματος της ριζοσπαστικής αριστεράς Podemos και αντιπρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης Πάμπλο Ιγκλέσιας.

Όπως έκανε γνωστό μέσα από βίντεο, το οποίο μεταδόθηκε στα social media, ο λόγος πίσω απ' την απόφασή του αυτή είναι ότι θα θέσει υποψηφιότητα στις περιφερειακές εκλογές της Μαδρίτης.

«Θα θέσω υποψηφιότητα στις εκλογές της 4ης Μαΐου στην περιφέρεια της Μαδρίτης», δήλωσε ο Ιγκλέσιας. «Μεταβίβασα (στον πρωθυπουργό) Πέδρο Σάντσεθ την απόφασή μου να εγκαταλείψω το πόστο μου στους κόλπους της κυβέρνησης, όταν θα ξεκινήσει η προεκλογική εκστρατεία», συμπλήρωσε.

Το μέλος του κόμματος Unidas Podemos και υπουργός Εργασίας Γιολάντα Ντίαθ θα πάρει τη θέση του, ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, πρόσθεσε ο ίδιος στο βιντεο-μήνυμα.

«Η Μαδρίτη χρειάζεται μια αριστερή κυβέρνηση και πιστεύω ότι θα μπορώ να είμαι χρήσιμος στο να βοηθήσω στη νίκη και να ηγηθώ», επισήμανε.

Η προεκλογική εκστρατεία ξεκινά στα μέσα Απριλίου για τις εκλογές της Μαδρίτης, οι οποίες προκλήθηκαν την περασμένη εβδομάδα μετά την παραίτηση της ηγέτιδας της περιφέρειας Ιζαμπέλ Ντιάθ Αγιούσο, έπειτα από τριγμούς μεταξύ του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματός της και του κεντρώου κόμματος Ciudadanos.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου