Δευτέρα 10 Μαΐου 2021

Σε προεκλογική ετοιμότητα ο ΣΥΡΙΖΑ -Π.Σ - Στις 11 Ιουνίου η Προγραμματική Συνδιάσκεψη

Αρχές του 2022 το Συνέδριο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εφόσον ο πρωθυπουργός δεν προκηρύξει εκλογές το φθινόπωρο.Σε προεκλογική ετοιμότητα εισέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, με την πραγματοποίηση Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης για την έγκριση του σχεδίου προγράμματος του κόμματος.

Η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, σύμφωνα με τις πληροφορίες
11 Ιουνίου και της Κυριακής 1, προγραμματίζεται για το τριήμερο μεταξύ της Παρασκευής 3 Ιουνίου.

Το σώμα της Συνδιάσκεψης είναι προκαθορισμένο, καθώς θα συμμετέχουν σε αυτή τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης (ΚΕΑ) και τα μέλη των νεοεκλεγμένων νομαρχιακών επιτροπών, περίπου δηλαδή 1.800 πρόσωπα. Το σχέδιο προγράμματος έχει συγκροτήσει επιτροπή υπό τον Γιώργο Σταθάκη και συζητείται τώρα στις οργανώσεις, ενώ εκτιμάται ότι σε αυτό θα υπάρξουν προσθήκες ώστε να καταστεί περισσότερο αυστηρό.


Έως τη Συνδιάσκεψη ο Αλέξης Τσίπρας –και μετά την ανακοίνωση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ για το νέο ΕΣΥ και την οικονομία- θα εξαγγείλει τις θέσεις του προγράμματός του για το Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ στόχος είναι να υπάρξει εξειδίκευση και για το εργασιακό. 

Δεν αποκλείεται μάλιστα εφόσον το εργασιακό νομοσχέδιο του Κωστή Χατζηδάκη ψηφιστεί αρχές Ιουνίου, η παρουσίαση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα από τον πρόεδρό του να γίνει μετά την Συνδιάσκεψη, ώστε να υπάρχει και απόλυτη δέσμευση πως εάν η Κουμουνδούρου επανέλθει στην εξουσία το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα καταργηθεί.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες , εφόσον δεν προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές τέλη καλοκαιριού-αρχές Σεπτεμβρίου, θα ξεκινήσει η διαδικασία για το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε μια τέτοια περίπτωση, τον Σεπτέμβριο, μετά τη ΔΕΘ, θα συνέλθει η ΚΕΑ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, πιθανότατα και η ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να προκηρυχθεί το Συνέδριο του κόμματος. 

Με την έγκριση του Σχεδίου Θέσεων θα ξεκινήσει ο προσυνεδριακός διάλογος και –εφόσον πάντα η πορεία της πανδημίας το επιτρέψει- αρχές του νέου έτους θα πραγματοποιηθεί το Συνέδριο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με την επανεκλογή του Αλέξη Τσίπρα και την εκλογή ηγεσίας.





ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου