Σάββατο 3 Ιουλίου 2021

«Μπλόκο» και στις μετακινήσεις από νομό σε νομό εξετάζει η κυβέρνηση

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τις πτήσεις εσωτερικού αλλά και τα ταξίδια με πλοίο ενδέχεται να επεκταθούν και στις χερσαίες μετακινήσεις. Ακολουθήστε μας 


Ανοιχτό «παράθυρο» να επεκταθούν τα μέτρα που θα ισχύσουν από τη Δευτέρα 5 Ιουλίου στις μετακινήσεις προς τη νησιωτική χώρα από αέρος ή με πλοίο (αρνητικό μοριακό ή rapid test και ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό) για τους μη εμβολιασμένους πολίτες να εφαρμοστούν και στις χερσαίες μετακινήσεις από νομό σε νομό άφησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

«Δεν αποκλείω τίποτα γιατί ο μήνας Ιούλιος είναι πολύ κρίσιμος, αν θέλει κάποιος να κάνει τις διακοπές του τον Αύγουστο, έχει μέσα στον Ιούλιο κάθε δυνατότητα να κάνει το εμβόλιο και να τελειώνει», ανέφερε (ΣΚΑΪ) χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός αξιωματούχος σε ακόμα μια προσπάθεια της κυβέρνησης να επισπεύσει το εμβολιαστικό πρόγραμμα που δεν κινείται και με τους ταχύτερους ρυθμούς.

Ο Στ. Πέτσας αναγνώρισε πως η επιχείρηση «Ελευθερία» παρουσιάζει μια κάμψη λέγοντας ότι ενώ είχαμε φτάσει σε ένα υψηλό ρυθμό εμβολιασμών ημερησίως (γίνονταν 115.000 -120.000 εμβολιασμοί την ημέρα) τώρα είμαστε κάτω από τις 90.000 εδώ κι αρκετές ημέρες, εκτιμώντας ότι υπάρχει η δυνατότητα να γίνονται περίπου 25.000-30.000 εμβολιασμοί επιπλέον.

Ο αναπληρωτής υπουργός δεν έκρυψε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο να συνεχίσει να πέφτει ο ρυθμός των εμβολιασμών σημειώνοντας πως η κυβέρνηση θα εξετάσει «πιο έντονο το κίνητρο για τον εμβολιασμό» χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου