Τρίτη 13 Ιουλίου 2021

Μεγάλη φωτιά στο Σέιχ Σου: Βελτιωμένη εικόνα, κίνδυνος αναζωπυρώσεων - Έρευνα για εμπρησμό

Καλύτερη είναι η εικόνα της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης στο Σέιχ Σου στο ύψος του Αγίου Παύλου, επί της περιφερειακής οδού. Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονται στο σημείο.

Βελτιωμένη είναι η κατάσταση μετά τον συναγερμό που σήμανε στη Θεσσαλονίκη και τις αρχές της πόλης, για πυρκαγιά που ξέσπασε σε περιοχή πάνω από την περιφερειακή οδό προς το Σέιχ-Σου.΄

Όπως ανέφερε στο ΝEWS 24/7 ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, αυτή την στιγμή οι φλόγες έχουν σβήσει, πλην μικρών αναζωπυρώσεων που προκαλούνται από τον αέρα.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από περιοχή άνωθεν του περιφερειακού στο ύψος του Αγίου Παύλου και όπως τόνισε ο δήμαρχος έκαψε περιοχή χαμηλά, κάτω από το παρεκκλήσι του Αγίου Βασιλείου.

Στο σημείο μάλιστα, μεταβαίνει κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιας.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, για λόγους, ασφαλείας, δόθηκε εντολή πριν από λίγο και εκκενώθηκε το ξενοδοχείο "Φιλίππειον" προκειμένου να μην κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές από τη φωτιά που καίει το Σέιχ Σου, ενώ αυτή τη στιγμή εντός του ξενοδοχείου έχουν παραμένει μόνον δύο υπάλληλοι.

Επί τόπου επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς, 66 Πυροσβέστες, με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 22 οχήματα και έξι αεροσκάφη, ενώ στην κατάσβεση συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.
Μεγάλη φωτιά στο Σέιχ Σου: Βελτιωμένη εικόνα, κίνδυνος αναζωπυρώσεων - Έρευνα για εμπρησμό
Πυρκαγιά στο δάσος του Σέιχ Σου  ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠ-ΜΠΕ, η φωτιά ξέσπασε λίγα λεπτά πριν τη 1 το μεσημέρι της Τρίτης (13/7) από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα voria.gr, δυνάμεις της τροχαίας έχουν προχωρήσει σε διακοπές κυκλοφορίας προκειμένου να διευκολύνουν την άμεση επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων στην εστία της πυρκαγιάς. Μάλιστα έχει κλείσει η περιφερειακή οδός.

Μεγάλη φωτιά στο Σέιχ Σου: Βελτιωμένη εικόνα, κίνδυνος αναζωπυρώσεων - Έρευνα για εμπρησμό
Μποτιλιάρισμα στην Περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης  ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου