Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021

Ο ΣΥΡΙΖΑ -Π.Σ βάζει στο «κάδρο» τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το πόθεν έσχες

Ως ομολογία ενοχής εκλαμβάνεται από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ η χθεσινή απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου για το πόθεν έσχες του πρωθυπουργικού ζεύγους, μία εβδομάδα μετά τις αρχικές αποκαλύψεις από την εφημερίδα Documento.
Όπως λένε στο ΣΥΡΙΖΑ, οι νέες αποκαλύψεις «βάζουν» το ζήτημα του πρωθυπουργικού πόθεν έσχες πιο έντονα στην ημερήσια διάταξη της πολιτικής αντιπαράθεσης, καθώς τίθεται ζήτημα «ισονομίας και Δημοκρατίας», όπως είχε επισημάνει σκωπτικά ο κ. Τσίπρας στη Βουλή την περασμένη εβδομάδα, χωρίς να επεκταθεί διότι δεν ήταν παρών ο κ. Μητσοτάκης να απαντήσει.

Αν και το Μέγαρο Μαξίμου δεν είχε απαντήσει στο αρχικό ρεπορτάζ, αρκούμενο σε διαρροές ότι το πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη έχει ελεγχθεί επαρκώς και πως πρόκειται για «παλαιά υπόθεση», η συνέχεια των αποκαλύψεων στο χθεσινό φύλλο της εφημερίδας έδωσε νέα τροπή στην υπόθεση.

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου το χθεσινό ιδιωτικό συμφωνητικό «που αναγκάστηκε να δώσει στη δημοσιότητα ο κ. Μητσοτάκης έρχονται σε αντίθεση με όσα υποστήριζε μέχρι προχθές, ότι δηλαδή το θέμα έχει ήδη κριθεί από τη Δικαιοσύνη». «Πότε έλεγε αλήθεια», σημειώνουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, «την προηγούμενη Κυριακή ή χθες;».


Από την αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρούν με προσεκτικούς χειρισμούς να φέρουν τον Πρωθυπουργό ενώπιον των ευθυνών του, βγάζοντας ουσιαστικά από το κάδρο τη σύζυγό του, προκειμένου να απονευρωθεί το γαλάζιο επιχείρημα πως «ο ΣΥΡΙΖΑ χτυπά επί προσωπικού την κα Γκραμπόφσκι». Και τούτο, διότι εκτιμάται ότι το επιχείρημα αυτό ανασύρεται για να μην δοθούν απαντήσεις επί της ουσίας για το μείζον ζήτημα της διαφάνειας στα οικονομικά του ίδιου του Πρωθυπουργού.

Στο πλαίσιο αυτό, σημειώνουν πως το επίμαχο ιδιωτικό συμφωνητικό είναι εξαιρετικά αμφιβόλου εγκυρότητας, αφού κατά πηγές του ΣΥΡΙΖΑ διαψεύδεται από τα επίσημα στοιχεία των γαλλικών Αρχών, σύμφωνα με τα οποία «η σύζυγος του πρωθυπουργού να διατηρεί έως και σήμερα τη διεύθυνση της εν λόγω εταιρίας, πράξη που αντίκειται στον νόμο, αλλά και να προχωρά σε διοικητικές πράξεις τέλη του 2020».


«Πως είναι δυνατόν να συντελέστηκαν διοικητικές πράξεις το 2020 και με ποια δικαιοδοσία συντελέστηκαν, ενώ το συμφωνητικό που έθεσε σήμερα στη δημοσιότητα συντάχθηκε πέντε χρόνια πριν;» διερωτώνται από την Κουμουνδούρου, επισημαίνοντας ότι το 2020 που έγιναν διοικητικές πράξεις με την υπογραφή της συζύγου του κ. Μητσοτάκη υποτίθεται – βάση του ιδιωτικού συμφωνητικού που δημοσίευσε χθες το Μέγαρο Μαξίμου – πως η εταιρία ανήκε στον αδερφό της ήδη εδώ και μία πενταετία.

Αν και μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποια σχετική κίνηση από το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα, το θέμα του πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη εκτιμάται ότι θα απασχολήσει και στο… διηνεκές. Ακόμα δεν έχει ληφθεί σχετική απόφαση για το κατά πόσο θα αποτελέσει αντικείμενο κοινοβουλευτικού ελέγχου σε κορυφαίο επίπεδο, καθώς αυτό που προέχει για τον Αλέξη Τσίπρα εν προκειμένω είναι η νέα έξαρση της πανδημίας, μετά από το «αλλοπρόσαλλο άνοιγμα του τουρισμού για δεύτερη χρονιά», και ό,τι αυτή συνεπάγεται τόσο για την δημόσια Υγεία και την κατάσταση του ΕΣΥ όσο όμως και για την οικονομία, αφού όπως επισημαίνουν «τινάζει στον αέρα την τουριστική σεζόν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου