Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021

Γιάννης Ραγκούσης : «Ζητούμε απαντήσεις για το πόθεν έσχες του πρωθυπουργού, όχι λεονταρισμούς»

Για λεονταρισμούς κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Ραγκούσης, με αφορμή την απόφαση να μην πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση της επιτροπής ελέγχου της Βουλής για τις δηλώσεις Πόθεν Έσχες. Στη συνεδρίαση επρόκειτο να τεθούν και οι πολύ σοβαρές καταγγελίες μέσω δημοσιευμάτων για το «πόθεν έσχες» του πρωθυπουργού και της συζύγου του.

Στην ίδια συνεδρίαση θα εξετάζονταν και άλλες υποθέσεις που αφορούν το «πόθεν έσχες» πολιτικών προσώπων.


Σε συνέντευξή του στο «Kontra Channel» ο Γιάννης Ραγκούσης επισήμανε ότι «έχουν έρθει στη δημοσιότητα μια σειρά από έγγραφα, πολύ σοβαρά ντοκουμέντα, τα οποία θέτουν πραγματικά σε αμφισβήτηση την ακρίβεια και την ειλικρίνεια των δηλώσεων πόθεν έσχες που έχει υποβάλλει ο κ. Μητσοτάκης» και ο πρωθυπουργός «αντί να απαντήσει σε αυτά τα πολύ σοβαρά ερωτήματα που έχουν τεθεί από τη δημοσιοποίηση αυτών των εγγράφων από την εφημερίδα Documento, καταφεύγει σε μια σειρά από λεονταρισμούς».

Σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης «εκμεταλλεύεται το γεγονός της αδράνειας της δικαιοσύνης και της σιωπής που υπάρχει δυστυχώς από ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Εγώ νομίζω όμως ότι ο κ. Μητσοτάκης επειδή έχει αρκετά χρόνια στην πολιτική, κανονικά θα πρέπει να ανησυχεί, γιατί θα γνωρίζει από την εμπειρία του στην πολιτική, όπως γνωρίζουμε και όλοι εμείς, ότι πολλές φορές αυτό που αρχικά εμφανίζεται είτε ως σιωπή των Μέσων Ενημέρωσης είτε ως αδράνεια της δικαιοσύνης δεν κρατάει πολύ. Και όταν κινηθούν οι διαδικασίες, τότε αναγκαστικά ο κύριος Μητσοτάκης θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις».


Επισήμανε δε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ «δεν κάνουμε λασπολογία, ούτε σκανδαλολογία, αλλά πραγματικά όταν για θέματα με τα οποία έχουν να κάνουν με την εφαρμογή, την πιστή εφαρμογή των νόμων και τα οποία σχετίζονται με τη διαφάνεια, με την έντιμη διαχείριση των οικονομικών των πολιτικών, έχουμε υποχρέωση να θέτουμε αυτά τα ερωτήματα».

Όπως είπε ο Γιάννης Ραγκούσης, ο πρωθυπουργός «έχει υποχρέωση να απαντήσει» αλλά μέχρι στιγμής δεν το έχει κάνει. «Και αυτό επιβαρύνει πολύ περισσότερο τη θέση του και επαναλαμβάνω, αν νομίζει ότι εκμεταλλευόμενος αυτά τα προσωρινά, ας το πω έτσι, δεδομένα γύρω από αυτή την υπόθεση, θα μείνει ήσυχος, κάνει πολύ μεγάλο λάθος. Γιατί; Γιατί όλοι έχουμε μάτια και διαβάζουμε και από τα έγγραφα που έχουν δημοσιοποιηθεί πραγματικά έχουν γεννηθεί πάρα πολύ σοβαρά ερωτήματα και έχουν τεθεί σε πολύ σοβαρή αμφισβήτηση οι δηλώσεις πόθεν έσχες που έχει κάνει ο κ. Μητσοτάκης».

«Μακάρι ο κ. Μητσοτάκης να αποδείξει ότι δεν είναι έτσι. Αλλά να το αποδείξει. Όχι να φωνάζει, να υβρίζει, να απειλεί», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου