Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021

ΣΥΡΙΖΑ για τη διαθεσιμότητα Ταξίαρχου ΕΛ.ΑΣ.: Μάταια ο κ. Χρυσοχοΐδης προσπαθεί να κρυφτεί

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ζητάει την πλήρη διερεύνηση του περιστατικού από τη Δικαιοσύνη.
Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία προκάλεσε το περιστατικό που καταγγέλθηκε από πολίτη στην Αρκαδία. Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα σε τηλεφώνημά του στην Αστυνομική Διεύθυνση Αρκαδίας για να ζητήσει βοήθεια, υψηλόβαθμος αξιωματικός απαίτησε να μάθει ποιο ήταν το πολιτικό του μέσο, ώστε να στείλει πυροσβεστικό όχημα.

Μετά τη δημοσιοποίηση του πριστατικού, το αρχηγείο της ΕΛΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση, τις πρωινές ώρες, η οποία αναφέρει: «Σχετικά με περιστατικό στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται ανώτερος αξιωματικός της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου και αναπαράγεται σε ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανακοινώνεται ότι διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ παράλληλα με απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, ο εν λόγω αξιωματικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα».

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία τονίζει:

«Μάταια ο κ. Χρυσοχοΐδης προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από την διαθεσιμότητα του Ταξίαρχου της ΕΛ.ΑΣ. που ζητούσε "πολιτικό μέσο" για να δράσει η πυροσβεστική στην Αρκαδία.

»Αναμένουμε από την ελληνική Δικαιοσύνη να διερευνήσει αν ο ανώτερος Αξιωματικός εκτελούσε εντολές πολιτικών του προϊσταμένων και αν αυτή ήταν η τακτική του επιτελικού κράτους του κ. Μητσοτάκη την εβδομάδα του πύρινου εφιάλτη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου