Τρίτη 17 Αυγούστου 2021

Συνεδριάζει υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη το ΚΥΣΕΑ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα προεδρεύσει αύριο στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ).

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα προεδρεύσει αύριο, Τετάρτη 18 Αυγούστου, στις 11:00, στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) με αντικείμενο τις τελευταίες εξελίξεις στο Αφγανιστάν.

Παράλληλα, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σε μία λεπτή θέση, καθώς μέρος της βάσης της θα αντιμετώπιζε αρνητικά την υποδοχή νέων προσφύγων, με το "επιχείρημα" ότι μεταξύ τους ενδέχεται να υπάρχουν και ισλαμιστές.

Αύριο Τετάρτη θα συνεδριάσει εκτάκτως και το συμβούλιο των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ, το οποίο θα συζητήσει τις επιπτώσεις των έκτακτων συνθηκών στο Αφγανιστάν στο προσφυγικό- μεταναστευτικό, κατόπιν επιστολής του υπουργού Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη, εκ μέρους των πέντε μεσογειακών χωρών.

Η ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να υποστηρίξει την ενίσχυση της Τουρκίας από την ΕΕ, ώστε να υποδεχθεί και να κρατήσει στο έδαφος της η γειτονική μας χώρα τους αιτούντες άσυλο, επικαλούμενη τη συμφωνία του 2016, δηλαδή επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου