Τρίτη 24 Αυγούστου 2021

Του Βασίλη Σκουρή : Επιχείρηση «σώστε τους εκσυγχρονιστές» στον ανασχηματισμό!

«Κινδυνεύει η στροφή προς το κέντρο, στέλνεται αρνητικό μήνυμα προς τους ανθρώπους που πιστεύουν στη διεύρυνση», οι προειδοποιήσεις από

«εκσυγχρονιστές» φιλοκυβερνητικούς δημοσιογράφους και παράγοντες για το ενδεχόμενο απομάκρυνσης επιφανών «πασοκογενών» στελεχών από την κυβέρνηση!


Σε κεντρικό διακύβευμα του επικείμενου ανασχηματισμού, όποτε και αν αυτός γίνει, τείνει να μετατραπεί η παραμονή ή όχι επιφανών «πασοκογενών» στελεχών στην κυβέρνηση.

Ήδη, κορυφαίοι «εκσυγχρονιστές» φιλοκυβερνητικοί δημοσιογράφοι αλλά και παράγοντες, μέσω των στηλών τους σε εφημερίδες, αλλά και μέσω διαδικτύου κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στον πρωθυπουργό για το τι μπορεί να σημάνει μια απομάκρυνση στελεχών που έχουν στοχοποιηθεί, όπως π.χ. ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ή η Λίνα Μενδώνη.

«Κινδυνεύει η στροφή προς το κέντρο», «αποστέλλεται λάθος μήνυμα στους ανθρώπους εκείνους που αν και προέρχονται από άλλο πολιτικό χώρο πίστεψαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στρατεύονται μαζί του στηρίζοντάς τον περισσότερο από στελέχη του κόμματός του», είναι οι προειδοποιήσεις προς τον πρωθυπουργό!

Αρθρογράφοι, μάλιστα, εντάσσουν στον κύκλο αυτό και άλλα μέλη της κυβέρνησης, που δεν προέρχονται από το σκληρό πυρήνα της «παλαιάς Νέας Δημοκρατίας», όπως π.χ. την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, καθιστώντας το διακύβευμα βαθύτερα ιδεολογικό και πολιτικό!

Ο ορισμός του Σταύρου Μπένου ως επικεφαλής της επιτροπής για την ανασυγκρότηση της Εύβοιας, εκτιμάται ότι δεν αναπληρώνει τυχόν εξόδους των επιφανών «πασοκογενών» υπουργών από την κυβέρνηση, αν και είναι ουκ ολίγοι εκείνοι που πιστεύουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακόμα και αν απομακρύνει κάποιον ή κάποιους «πασοκογενείς» και πάλι με «πασοκογενείς» ή «εκσυγχρονιστές του ευρύτερου χώρου» θα τους αντικαταστήσει! «Αυτοί τον στήριξαν στην εκλογή του, με αυτούς αισθάνεται περισσότερο κοντά από ο τι με το κόμμα του», παραδέχονται στελέχη ακόμα και του «βαθέως κόμματος»!


Την ίδια στιγμή, πάντως, τα στελέχη του «βαθέως κόμματος», αλλά και οι «γαλάζιοι» βουλευτές, δίνουν μάχη στο παρασκήνιο ώστε να σταματήσει η -«κάτι παραπάνω από υπερβολική», όπως τη χαρακτηρίζουν-χρησιμοποίηση «πασοκογενών» και εξωκοινοβουλευτικών στελεχών για κυβερνητικούς χώρους.

Κανένας, πάντως, δεν έχει την ψευδαίσθηση -και σωστά - πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα σταματήσει την διεύρυνση και το φλερτ με τους «πασοκογενείς», κυρίως αυτούς που προέρχονται από το εκσυγχρονιστικό μπλοκ.



ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου