Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021

Ηχηρό άδειασμα Μητσοτάκη σε Χρυσοχοΐδη: Το επιτελικό κράτος δεν σβήνει φωτιές με τη μάνικα

Μία μέρα μετά τη δήλωση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ότι ήταν με μια μάνικα στο χέρι την ώρα της φωτιάς στην Αρχαία Ολυμπία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως «το επιτελικό κράτος δεν σβήνει φωτιές με τη μάνικα».
Ένα ηχηρό άδειασμα επεφύλασσε προς τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε για τις φωτιές, την ώρα μάλιστα που πληθαίνουν οι φήμες – μετά και το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Δήμου Βερύκιου στο iEidiseis – περί καρατόμησης του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, σε μια προσπάθεια αντιστροφής του πολύ αρνητικού κλίματος που έχει δημιουργηθεί από τις πυρκαγιές.

Ο πρωθυπουργός κάποια στιγμή είπε πως «το επιτελικό κράτος δεν σβήνει φωτιές με τη μάνικα», συμπληρώνοντας πως ο ρόλος του είναι να «συντονίζει, θέτει αρμοδιότητες, αξιολογεί».

Δήλωση που έρχεται μια μέρα μετά την αντίστοιχη του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ότι ο ίδιος ήταν «με μια μάνικα στο χέρι» την ώρα της φωτιάς στην Αρχαία Ολυμπία.

Να σημειωθεί οτι περίπου μισή ώρα αργότερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτήθηκε για το αν ήταν λάθος η δήλωση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ότι ήταν με τη μάνικα στο χέρι κι απάντησε: «Ο ρόλος ενός υπουργού είναι να βρίσκεται και κοντά στις δυνάμεις. Δεν είναι δουλειά του να καθοδηγεί. Κι αυτό μάλλον έκανε και ο Χρυσοχοΐδης. Προτιμώ έναν υπουργό που είναι «παρών» στο πεδίο από κάποιον που είναι εντελώς εξαφανισμένος».
Χρυσοχοΐδης: Ήμουν με τη μάνικα στο χέρι

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε προχωρήσει χθες, Τετάρτη, στην ακόλουθη δήλωσή, απευθυνόμενος προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

«Προς ενημέρωση του ΣΥΡΙΖΑ:


Αρχαία Ολυμπία την κρίσιμη νύχτα με τη μάνικα στο χέρι.

Πάρνηθα από κάτω χαμηλά έως το Πυροφυλάκιο στο Κατσιμίδι, όλες αυτές τις μέρες και νύχτες. Και στο ενδιάμεσο στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι.

Και πυροσβέστης και επιτελικός.

Συνεχώς παρών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου