Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021

ΔΕΘ 2021: Μολότοφ και δακρυγόνα

Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή την ώρα οι πορείες στην Θεσσαλονίκη εν όψει της ομιλίας του πρωθυπουργού. Φρούριο η ΔΕΘ.

Επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα κοντά στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, όπου νωρίτερα είχε φτάσει η συγκέντρωση των αντιεμβολιαστών, επιχειρώντας να προσεγγγίσουν το Βελλίδειο. Άτομα από την συγκέντρωση εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ με την αστυνομία να απαντά με δακρυγόνα, κρότου-λάμψης, ενώ επιχειρεί και η αύρα της ΕΛΑΣ.

Με τους δρόμους περιμετρικά της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης να είναι απροσπέλαστοι, οι προσυγκεντρώσεις για την 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ξεκίνησαν λίγο μετά τις 17:00 σε διαφορετικά σημεία της πόλης.

Το NEWS 24/7 βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για να καλύψει τη ΔΕΘ 2021, ενώ, λίγες ώρες πριν την ομιλία του πρωθυπουργού, μεταφέρει το κλίμα και όσα αναμένονται το τρέχον Σαββατοκύριακο στη συμπρωτεύουσα.

Αυτή την στιγμή σε εξέλιξη βρίσκονται οι πορείες στο κέντρο της πόλης. Ο συνολικός αριθμός των συμμετεχόντων, σύμφωνα με την αστυνομία, ανέρχεται σε περίπου 15.000.



Η πορεία των αντιεμβολιαστών που είχαν συγκεντρωθεί στον Λευκό Πύργο, επιχείρησε μετά τις 6μιση να προσεγγίσει το Βελίδειο, κάτι που δεν ήταν εφικτό εξαιτίας του αστυνομικού φραγμού, με αποτέλεσμα να προκληθεί μικροένταση.


Νωρίτερα, είχαν συγκεντρωθεί στον Λευκό Πύργο, κρατώντας ελληνικές σημαίες στα χέρια, καθώς και σημαίες με τον ήλιο της Βεργινας, φωνάζουν συνθήματα ενάντια στις αποφάσεις της κυβέρνησης για τον εμβολιασμό. Η ακροδεξιά ιδεολογική τους κατεύθυνση γίνεται ξεκάθαρη από τα εκατοντάδες φυλλάδια του κομματος του καταδικασμένου για συμμετοχή στην εγκληματική νεοναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή, Ηλία Κασιδιάρη αλλά και από τα συνθήματα όπως: «Αναρχικοί και μπολσεβίκοι αυτή η γη δεν σας ανήκει», «Ελλάς Ελλάς ή ταν ή επι τας» κ.α.

Συγκέντρωση αντιεμβολιαστών στον Λευκό Πύργο 

Η συγκέντρωση ΑΔΕΔΥ, φοιτητών, πρωτοβάθμιων και μεταναστών έχει ξεκινήσει, με μεγάλη συμμετοχή και μέσω της Ίωνος Δραγουμη κατεβαίνει προς τη Λεωφόρο Νίκης

Οι φοιτητικοί σύλλογοι είχαν ξεκινήσει νωρίτερα απο την πολυτεχνική σχολή και διασχίζοντας την Εγνατία κατευθύνθηκαν έξω απο την είσοδο της έκθεσης, στη συμβολή των οδών Εγνατία και Αγγελακη, όπου συναντήθηκαν με μέλη του ΜέΡΑ 25 και της Λαϊκής Ενότητας που βρίσκονται επίσης στο σημείο.
Από το Πολυτεχνείο ξεκίνησαν την πορεία τους οι φοιτητέςΑπό το Πολυτεχνείο ξεκίνησαν την πορεία τους οι φοιτητές 
Επί της οδού Αγγελακη, έχουν παραταχθεί συνολικά εννέα κλούβες των ΜΑΤ.
Κλούβες των ΜΑΤ κλείνουν την οδό Αγγελάκη
Κλούβες των ΜΑΤ κλείνουν την οδό Αγγελάκη  NEWS 24/7



Στην οδό Τσιμισκή, μερικά μέτρα από την έτερη είσοδο της ΔΕΘ έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται μέλη του ΠΑΜΕ για την προγραμματισμένη συγκέντρωση τους στις 18:00.


Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την ΔΕΘ 2021
Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την ΔΕΘ 2021  NEWS 24/7


Αντίστοιχα σταδιακά συγκεντρώνονται διαδηλωτές και στην Κάμαρα αλλά και στο Άγαλμα Βενιζέλου. Το κάλεσμα για συγκέντρωση στην Κάμαρα εχει γίνει απο άτομα του αναρχικού χώρου, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οργανωσεις και κόμματα της Εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, 

Εργατικά σωματεία, επιτροπές και συλλογικότητες.

Στο Άγαλμα Βενιζέλου θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση η ΑΔΕΔΥ και η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης.

Την ίδια στιγμή, στην παραλία, μπροστα στον Λευκό Πύργο από τις 17:00 έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται άτομα που τάσσονται κατα του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

"Φρούριο" η Θεσσαλονίκη  NEWS 24/7


Η Αστυνομία είναι ακροβολισμένη σε όλη την πόλη και ειδικά στα σημεία γύρω από την ΔΕΘ. Ο σχεδιασμός προβλέπει δύναμη αστυνομικών από διάφορες Υπηρεσίες (Τάξη, Ασφάλεια και Τροχαία) μεταξύ 5.000-5.500 αντρών, drones, ελικόπτερα και υδροφόρα οχήματα «Αίαντες», που βρίσκονται επί ποδός.

Διμοιρίες αστυνομικών έχουν μεταφερθεί από γειτονικούς νομούς ακόμα και από την Αττική προς ενίσχυση των δυνάμεων στην Θεσσαλονίκη, ενώ ισχυρότατοι φραγμοί έχουν στηθεί μπροστά από το Βελλίδειο Ίδρυμα.



news247.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου