Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021

Μίκης Θεοδωράκης: Στη Μητρόπολη η τελετή αποχαιρετισμού – «Αθάνατος» φώναζε ο κόσμος

Εν μέσω χειροκροτημάτων και βαθιάς συγκίνησης μεταφέρθηκε το φέρετρο με τη σορό του Μίκη Θεοδωράκη από το παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου στον καθεδρικό ναό της Μητρόπολης Αθηνών για την τελετή αποχαιρετισμού. Επικήδειους εκφώνησαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Γ.Γ. Του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.


Στη Μητρόπολη πραγματοποιήθηκε η τελετή αποχαιρετισμού του Μίκη Θεοδωράκη. Η μεταφορά του από το παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου, όπου βρισκόταν για τριήμερο λαϊκό προσκύνημα, στον καθεδρικό ναό της Μητρόπολης Αθηνών έγινε εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων από τους παρευρισκόμενους, οι οποίοι φώναζαν «αθάνατος».


Στην τελετή αποχαιρετισμού, η οποία ξεκίνησε ακριβώς στις 15:00, συμμετείχαν 120 άτομα με αυστηρή τήρηση του πρωτοκόλλου για τη δημόσια υγεία.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, επικήδειουςεκφώνησαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Γ.Γ. Του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Λίγο πριν τις 3 έφτασε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κρατώντας ένα λευκό τριαντάφυλλο.

Ακόμη, στο ναό βρέθηκαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, ο υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, οι βουλευτές του ΚΚΕ, ο Θανάσης Παφίλης, ο Γιάννης Γκιόκας, η Αλέκα Παπαρήγα και το μέλος της ΠΓ του ΚΚΕ, Νικος Σοφιανός, η Μαρία Φαραντούρη, ο Βασίλης Βασιλικός, ο Γιώργος και η Άννα Νταλάρα, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Αλέξης Χαρίτσης, η Όλγα Γεροβασίλη, η Σοφία Σακοράφα, ο Παύλος Γερουλάνος, ο Γιώργος Λιάνης, ο Κώστας Λαλιώτης, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Κώστας Μπακογιάννης, η Μαριάνα Βαρδινογιάννη και πρέσβεις ξένων χωρών, ενώ δίπλα στο φέρετρο βρίσκεται η οικογένεια του Μίκη Θεοδωράκη.

Ιδιαίτερη στιγμή η άφιξη στη Μητρόπολη του δημοφιλούς Τούρκου συνθέτη Ζουλφί Λιβανελί και φίλου του Μίκη Θεοδωράκη μαζί με τη Φινλανδή ερμηνεύτρια Άρια Σαγιονμά.

Παρά τη βροχή, ο κόσμος δεν σταματούσε να τραγουδά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη και να στέκεται με συγκίνηση έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών.



EUROKINISSI

EUROKINISSI

EUROKINISSI

EUROKINISSI

EUROKINISSI

EUROKINISSI

EUROKINISSI

EUROKINISSI

EUROKINISSI

EUROKINISSI

EUROKINISSI

EUROKINISSI

EUROKINISSI

EUROKINISSI

EUROKINISSI

EUROKINISSI

EUROKINISSI

EUROKINISSI

EUROKINISSI

EUROKINISSI

EUROKINISSI

EUROKINISSI

EUROKINISSI

EUROKINISSI

EUROKINISSI

EUROKINISSI

EUROKINISSI

EUROKINISSI


Το βράδυ το τελευταίο του ταξίδι για τα Χανιά – Αύριο η κηδεία του

Απόψε το βράδυ, ο Μίκης Θεοδωράκης θα ξεκινήσει το τελευταίο του ταξίδι για τα Χανιά. Η σορός του θα φτάσει στο λιμάνι της Κρήτης το πρωί της Πέμπτης (στις 07:30) και με μια ενδιάμεση στάση στην πλατεία της δημοτικής αγοράς της πόλης, θα μεταφερθεί στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου για λαϊκό προσκύνημα μέχρι τις 12:00.

Στη συνέχεια, και συγκεκριμένα στις 13:00, θα μεταφερθεί στο χωριό του, τον Γαλατά, στον ναό του Αγίου Νικολάου, όπου και θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία. Η ταφή του θα γίνει στο κοιμητήριο του χωριού, όπως εκείνος επιθυμούσε για να βρίσκεται δίπλα στον πατέρα του και τον αδελφό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου