Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021

Facebook: Αλλάζει όνομα κι επίσημα - Πώς θα λέγεται στο εξής

Είναι πια και επίσημο: To Facebook αλλάζει όνομα με απόφαση της εταιρείας-κολοσσού στα μέσα κοινωνικής δισκύωσης.

Η Facebook, λοιπόν, ανακοίνωσε την εν λόγω τεράστια αλλάγη, τονίζοντας πως θεωρεί πως η νέα ονομασία του μέσου θα εκπροσωπεί καλύτερα την δραστηριότητά της.

Και το όνομα αυτού: «Meta».

Εν τω μεταξύ, το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC μετέδωσε πως η Facebook αποκάλυψε πως η εταιρία σχεδιάζει μια πρωτοποριακή υπηρεσία, την οποία θα αποκαλεί metaverse - έναν διαδικτυακό κόσμο, στον οποίο οι άνθρωποι θα μπορούν να παίζουν, να εργάζονται και να επικοινωνούν στον συγκεκριμένο εικονικό κόσμο, διά μέσου χρήσης γυαλιών εικονικής πραγματικότητας.

Στο πλαίσιο μάλιστα της ανάπτυξης του «metaverse», η Facebook σχεδιάζει να δημιουργήσει 10.000 νέες θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εντός της επόμενης πενταετίας.


Επιπλέον, η εταιρεία είχε ανακοινώσει πως σκοπεύει να επενδύσει αρχικώς 50 εκατομμύρια δολάρια για τη δημιουργία του «metaverse», κάτι που Μαρκ Ζάκερμπεργκ χαρακτήρισε σημαντικό για το μέλλον της εταιρείας.

Σήμερα (28/10), δε, ο ιδρυτής του κολοσσού, Μαρκ Ζάκερμπεργκ ανέλυσε περισσότερο τις αιτίες για τις οποίες προβαίνει στις επικείμενες αλλαγές, επισημαίνοντας αρχικώς πως ήθελε ένα νέο brand, με πιο καθαρή εταιρική δομή, ούτως ώστε να μπορεί να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στην επόμενη ημέρα του διαδικτύου, ήτοι, στην μετά social media εποχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου