Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021

Του Χάρη Τσιόκα : Θύμα για μια ακόμη φορά γίνεται η κοινωνική και η παραγωγική βάση της χώρας που επικοινωνιακά τα συστημικά κέντρα επιχειρούν να χειραγωγήσουν

… Ενώ λοιπόν το δίλλημα στις κοινωνικές διεργασίες γίνεται ολοένα και πιο πιεστικό γύρω απο το ερώτημα αν πρέπει να δοθεί συνέχεια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές η θα διεκδικηθεί Προοδευτική διέξοδος για ένα άλλο παραγωγικό και κοινωνικό μοντέλο , η «ειδησεογραφία» των συστημικών κέντρων το αποσυνδέει απο τα κριτήρια των διεργασιών στις ηγεσίες των κομμάτων …

1. Διανύουμε μια χρονική περίοδο όπου ο κάθε πολίτης ,με πολλούς επικοινωνιακούς τρόπους «βομβαρδίζεται» στοχευμένα απο ένα ιδιότυπο τρόπο «ενημέρωσης»!

Αιχμή της συγκυρίας οι πολιτικές διεργασίες που εξελίσσονται στις ηγεσίες των κομμάτων και η προσπάθεια όλων των συστημικών κέντρων να αποσιωπήσουν απο τις ενημερώσεις τους τα περιεχόμενα των πολιτικών και των προγραμματικών θέσεων που πρεσβεύουν τα ηγετικά σχήματα

Περιορίζουν την «ενημέρωση» σε ένα είδος πασαρέλας καλλιστείων προσώπων , χωρίς να γίνεται διακριτό αν τα πρόσωπα θέλουν να διαχειριστούν τις ασκούμενες πολιτικές με τη ΝΔ η να τις αλλάξουν και υπέρ ποιων !

Θύμα για μια ακόμη φορά γίνεται η κοινωνική και η παραγωγική βάση της χώρας που επικοινωνιακά τα συστημικά κέντρα επιχειρούν να χειραγωγήσουν .

2.  Σε όλα τα ευρήματα , επίσημα η ανεπίσημα , γίνεται φανερό πως η κοινωνικη αμφισβήτηση για τη διακυβέρνηση της ΝΔ μεγαλώνει !

Ενώ λοιπόν το δίλλημα στις κοινωνικές διεργασίες γίνεται ολοένα και πιο πιεστικό γύρω απο το ερώτημα αν πρέπει να δοθεί συνέχεια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που κορμό έχουν την ΝΔ η θα διεκδικηθεί Προοδευτικη διέξοδος για ένα άλλο παραγωγικό και κοινωνικό μοντέλο , η «ειδησεογραφία» των συστημικών κέντρων αποσυνδέει απο τα κριτήρια των πολιτικών διεργασιών στα κόμματα, αυτό που είναι το κοινωνικά ζητούμενο!


3. Δεν είναι τυχαία αυτή η εξέλιξη . Στοχεύουν να εμποδίσουν την διαμόρφωση κοινωνικής πλειοψηφίας στο αίτημα αλλαγής του παραγωγικού και κοινωνικού μοντέλου απο μια Προοδευτικη κυβέρνηση !

Φτιάχνουν αναχώματα από «τ’απάνω»

Γι αυτό και «προβάλλονται» μόνο οι επικοινωνιακά θολές αντιπαραθέσεις προσωπικού χαρακτήρα στη κορυφή !

Το ζητούμενο τους που πλέον γίνεται διακριτό !

Σχετιζεται με την ενθάρρυνση πολιτικών σχημάτων , η συσχετισμών ,ωστε μέσα απο ανιστόρητους -όπως έλεγε ο Ανδρεας Παπανδρέου- «διμέτωπους» θα υπάρξουν πρόθυμοι να υπηρετήσουν κυβερνήσεις «ειδικού σκοπού» ,ανοχής ´η «τεχνοκρατών»!

Επιδίωξη τους είναι να υπάρξει κυβερνητική συνέχεια των δεσμεύσεων σε λίγους , ημέτερους και ισχυρούς που υπηρετεί η ΝΔ .

4. Η Προοδευτική απάντηση καθιστά πλέον επιβεβλημένη τη διαμόρφωση όρων για μια ενεργό κοινωνία ,ώστε να μη ανέχεται την εκχώρηση της ¨φωνής¨ της σε λίγους και ημέτερους !

Για να γίνονται διακριτές οι δικές της ανάγκες !

Η κοινωνική πλειοψηφία έχει λόγους να θέσει αποφασιστικά τέρμα στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που συρρικνώνουν την εγχώρια παραγωγική βάση !

Που πλήττουν τα μεσαία στρώματα ,διευρύνουν την επισφαλή εργασία και εγκαταλείπουν τον πρωτογενή τομέα παράγοντας κοινωνικές και γεωγραφικές ανισότητες !

Αυτές που επιδιώκουν την εμπορευματικοποίηση των κοινωνικών αγαθών !



5. Στο εγχείρημα της κατευθυνόμενης «δημοσκοπικής ενημέρωσης» των πολιτών προκειμένου να εξουσιοδοτηθούν συσχετισμοί συνέχισης των πολιτικών που παράγουν ανισότητες και διχάζουν, η προοδευτικη απάντηση πρέπει να βρίσκει την νομιμοποίηση της στις ενεργά κοινωνικές δράσεις προγραμματικής συμπαράταξης !

Οι πρωτοβουλία του Συριζα Προοδευτικη συμμαχια , με τον Αλέξη Τσίπρα , να δυναμώσει τον διάλογο σε κάθε περιφέρεια, με θέματα το σχέδιο ,τα μέσα και τους πόρους για την εφαρμογή εναλλακτικού παραγωγικού και κοινωνικού σχεδίου διακυβέρνησης, γίνεται πλέον πήχης ανταγωνισμού και συμπόρευσης στον προοδευτικό χώρο !

Τα πολιτικά σχήματα που αυτοπροσδιορίζονται προοδευτικά, μέσα απο την πολιτική τους αυτοτέλεια μπορούν και πρέπει να διεκδικήσουν την κοινωνική αποδοχή ,με στόχο την προοδευτική διακυβέρνηση σε προγραμματικη βάση!

Αν στην Ευρώπη ο δρόμος της προγραμματικής συνάντησης των προοδευτικών δυνάμεων άνοιξε την πόρτα της ελπίδας , στη χώρα μας είναι προϋπόθεση για να υπάρξει μια Νέα Αρχή με αισιόδοξη προοπτική




*μέλος του πολιτικού συμβουλίου Συριζα Προοδευτικη συμμαχια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου