Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021

«Γαλάζιος» εμφύλιος για τις κτηνοτροφικές επιδοτήσεις

Εμφύλιος ξέσπασε στη Νέα Δημοκρατία ανάμεσα στον Σπήλιο Λιβανό και Μανούσο Βολουδάκη, με αφορμή το ζήτημα των κτηνοτροφικών επιδοτήσεων στην Κρήτη.
«Από δυο χωριά χωριάτες» έγιναν, εντός της Ολομέλειας, οι «γαλάζιοι» Σπήλιος Λιβανός και Μανούσος Βολουδάκης.

Ο εμφύλιος προκλήθηκε την ώρα του κοινοβουλευτικού ελέγχου και με αφορμή το ζήτημα των κτηνοτροφικών επιδοτήσεων στην Κρήτη. Ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ χαρακτήρισε ως «απαράδεκτη» την αιφνιδιαστική αλλαγή στα κριτήρια ενισχύσεων κτηνοτρόφων μέσω ΚΥΑ και κάλεσε τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να αναστείλει την ισχύ της.

Απαντώντας στον «γαλάζιο» ομόσταβλο του, ο υπουργός έκανε λόγο για παγαπόντηδες και πονηρούς και οι οποίοι χωρίς να είναι πραγματικοί κτηνοτρόφοι και με δόλο προσπαθούν να εισέλθουν στο σύστημα προκειμένου να υφαρπάξουν ενισχύσεις. Ανεβάζοντας μάλιστα την ένταση ο Σπήλιος Λιβανός επιτέθηκε προσωπικά στον βουλευτή της ΝΔ λέγοντας του πως «δυστυχώς σήμερα είστε εσείς εδώ η φωνή των επιτηδείων».


Ο Βολουδάκης, στην δευτερολογία του, στηλίτευσε το γεγονός ότι ο υπουργός μίλησε για δέκα λεπτά, τονίζοντας πως «σε λάθος άνθρωπο απευθύνεστε. Σε λάθος άνθρωπο απαντάτε μάλλον. Σας καλώ να διορθώσετε την προσωπική σας αναφορά σε μένα. Εγώ σας είπα να ελέγξετε τις παρανομίες. Εγώ σας είπα ότι δεν μπορείτε να το κάνετε με αναδρομική ισχύ».


Στην δική του δευτερολογία ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης συντήρησε την ένταση υποστηρίζοντας πως «ήλπιζα ότι έστω και σήμερα θα αλλάζατε την άποψη σας. Φοβάμαι επειδή γνωριζόμαστε πολλά χρόνια ότι σας έχουν μπερδέψει. Δεν μπορώ ανά πιστέψω ότι έχετε μελετήσει την κατάσταση και συνεχίζετε να λέτε αυτά που λέτε». Και πως «οι μόνοι που θίγονται από την απόφαση μας είναι αυτοί που πάνε να κάνουν παγαποντιά. Εύχομαι στην πορεία των πραγμάτων να αντιληφθείτε το λάθος σας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου