Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021

ΑΣΕΠ: Τον Σεπτέμβριο του 2022 ο πρώτος πανελλαδικός διαγωνισμός

Στον εκσυγχρονισμό του ΑΣΕΠ και τον νέο μεγάλο πανελλαδικό διαγωνισμό του 2022 αναφέρθηκε σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Μάκης Βορίδης, μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο για την ψηφιακή οικονομία «Digital economy forum 2021», που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών(ΣΕΠΕ).

Συγκεκριμένα, ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε στην αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας που έχει δρομολογηθεί για τη λειτουργία του δημόσιου τομέα, με προτεραιότητα τη διαχείριση του προσωπικού, την επέκταση του Μητρώου Πολιτών, τις προσλήψεις και την τηλεργασία.

Όσον αφορά τις προσλήψεις στον Δημόσιο Τομέα, δήλωσε ότι συζητείται ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός του ΑΣΕΠ, προκειμένου ο πρώτος πανελλαδικός διαγωνισμός προσλήψεων, τον Σεπτέμβριο του 2022, να γίνει ψηφιακά, έστω σε πιλοτική μορφή. Ο κ. Βορίδης τόνισε την ανάγκη ο δημόσιος τομέας να επιταχύνει στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, διότι εάν δεν το πράξει θα αντιμετωπίζεται ως βαρίδι και επιβραδυντής της ιδιωτικής οικονομίας, η οποία βρίσκεται πιο μπροστά σε αυτό τον τομέα, με συνέπεια αυτό να καταλήξει να εξελιχθεί σε ένα βαθύ πολιτικό πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου