Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

Αλέξης Τσίπρας στο Star: «Ατύχημα να μας κυβερνά ο κ. Μητσοτάκης στην πανδημία»

Ο Αλέξης Τσίπρας συνέχισε να κινείται σε υψηλούς αντιπολιτευτικούς τόνους σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε.

Ιδιαίτερα επικριτικός για τον τρόπο που κυβερνά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ιδιαίτερα στο θέμα της πανδημίας, παρουσιάστηκε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Star.

O επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι "αυτό που διακυβεύεται είναι προστασία της ανθρώπινης ζωής. Το μεγάλο ζήτημα δεν είναι αν η χώρα θα μπορεί να αντέξει εκλογές εν μέσω πανδημίας αλλά αν η χώρα θα μπορεί να αντέξει για πολύ ακόμα μία κυνική κυβέρνηση, έναν ένοχο πρωθυπουργό να διαχειρίζεται την πανδημία και την ανθρώπινη ζωή".




Ο κ. Τσίπρας επέμεινε φυσικά στο αίτημα που διατύπωσε από τη Βουλή το προηγούμενο Σάββατο για παραίτηση της κυβέρνησης και τη διενέργεια πρόωρων εκλογών λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "ζητάμε εκλογές γιατί στο μυαλό μας είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, να σώσουμε ό,τι σώζεται ανέφερε και σημείωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει περισσότερο στο μυαλό του το τρίτο κόμμα από το πέμπτο κύμα της πανδημίας".

Επικαλέστηκε την έρευνα Τσιόδρα - Λύτρα λέγοντας: «Η έρευνα ήταν εν γνώσει του πρωθυπουργού, και είναι σημαντικό όχι μόνο όσον αφορά το ψέμα που είπε στη Βουλή, αλλά για την διαπίστωση ότι το 38,5% των θανάτων θα είχε αποφευχθεί αν είχαμε ενισχύσει το σύστημα υγείας, που αφορά 8.000 οικογένειες».

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ακόμη ότι «ο πρωθυπουργός λέει ψέματα και για τον αριθμό των ΜΕΘ» και πρόσθεσε ότι «αποδίδουμε ευθύνη για την αμέλεια να μην ενισχύσουν το σύστημα υγείας. Στο πρώτο κύμα αιφνιδιάστηκε, στο δεύτερο ολιγώρησε, σήμερα μιλάμε για συνειδητή επιλογή». Ο κ.Τσίπρας παρουσίασε γράφημα που, όπως είπε, δείχνει ότι είμαστε δύο φορές επάνω σε αριθμό θανάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου