Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

Δημοσκόπηση Abacus: Ο ΣΥΡΙΖΑ την πάει στην Ελεγκτική Δημοσκοπήσεων και ζητά σύγκληση της Θεσμών και Διαφάνειας

Λαμβάνει μέτρα ο ΣΥΡΙΖΑ και κινητοποιείται για την υπόθεση της δημοσκόπησης της Abacus.

Καθώς η ώρα μετρά αντίστροφα για την έναρξη της τριήμερης «μάχης» στην Ολομέλεια επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε επιστολή προς την Ελεγκτική Δημοσκοπήσεων και επιστολή για σύγκληση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας σε ό,τι αφορά στην εταιρεία Abacus Research και την δημοσκόπηση που προβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

«Ζητάμε να περιέλθουν σε γνώση των μελών της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας τα κατά τα ανωτέρω προβλεπόμενα από το νόμο στοιχεία των προαναφερθεισών ερευνών που παρουσιάστηκαν στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA, ιδίως δε τα πρωτογενή δεδομένα και η μέθοδος στάθμισης και να συγκληθεί η Επιτροπή βάσει του 43Α Κανονισμού της Βουλής για να εξετάσει τα στοιχεία αυτά, την ύπαρξη ευθυνών σε περίπτωση υπαίτιας παραβίασης του» σημειώνουν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές-μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Την ίδια στιγμή, σε επιστολή του προς την Ελεγκτική Δημοσκοπήσεων το μέλος της ΚΕΑ του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Πουλάκης ζητά να διερευνηθεί:


- Αν δύναται να παρουσιάζεται διπλή έρευνα με διαφορετικές ερωτήσεις και ημερομηνίες διεξαγωγής, παραβλέποντας το σημαντικό γεγονός του τριήμερου με τα χιόνια και τις επιπτώσεις στην κοινωνική και πολιτική ζωή.

- Αν την Τρίτη 25 Ιανουαρίου που ήταν γενική αργία με απόφαση της Κυβέρνησης, μπορούσε να διεξαχθεί έρευνα για συλλογή στοιχείων, με δείγμα μόνο 303 ατόμων.


- Αν για την πολιτική έρευνα που διεξήχθη το χρονικό διάστημα 19-23 Ιανουαρίου, έγινε και με ποιο τρόπο η απαραίτητη στάθμιση των πρωτογενών στοιχείων, όπως το άρθρο 4 του Ν. 3603/2007 ορίζει, διότι στην κάρτα για την ταυτότητα της έρευνας που παρουσιάστηκε την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου δεν αναφέρεται.

- Επίσης, θα θέλαμε μετά την εξέταση των ερωτημάτων μας από την επιτροπή σας και μαζί με τα συμπεράσματα σας να μας δώσετε και το σύνολο των πρωτογενών στοιχείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου